Care este secretul fericirii – studiu Harvard

Care este secretul fericirii - studiu Harvard

în 1938, în cadrul Universității Harvard, a fost inițiat un studiu care și-a propus să urmărească evoluția a 268 de bărbați. Studiul a durat 75 de ani și a luat în considerare, potrivit feelguide.com, o serie de indicatori – aspecte psihologice, antropologice, fizice, IQ,  obiceiuri, relatii – pentru a stabili ce anume îi face pe bărbați fericiți.

De curând, George Villand, cel care a coordonat studiul mai bine de trei decenii, a publicat studiul în cartea Triumphs of Experience.

Ce a reieșit din studiu?

* ămbătrânirea este strâns legată de obiceiurile pe care un bărbat le-a avut până la vârsta de 50 de ani, mai mult decât de factorii genetici. De asemenea.

* cei care au amintiri frumoase din copilărie, au avut o maturizare mai puțin problematică.

* din punct de vedere al veniturilor, nu există diferențe de venit între bărbații cu un IQ aflat între 110 și 115 și bărbații cu un IQ de peste 150.

În Triumphs of Experience,Vaillant a identificat și care este secretul fericirii în cazul bărbaților. Dacă bărbații au parte de relațiile calde, placute, frumoase, atunci, potrivit studiului, ei vor fi fericiți și vor fi mai sănătoși și vor avea venituri mai mari.

Bărbații care au participat la studiu și au avut relații placute cu mamele lor, de exemplul, câștigau cu 87.000 de dolari mai mult pe an, decât cei care nu au avut relații atât de bune.

„Studiul care a durat 75 de ani și a costat 20 de milioane de dolari, practice, se poate rezuma în „Fericirea este iubire. Punct”, conchide Vallant.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •