De ce e frustrarea un lucru bun în business

Frustrarea este un lucru bun in business

Este normal să ai frustrări pe plan profesional. Important este să îți dai seama ce îți place să faci și care este scopul tău. Câte vieți ai putea îmbunătăți dacă ai munci din pasiune? Ce ar trebui să faci pentru a nu mai fi frustrat?

Dacă poți să faci haz de necaz în situațiile stresante de la locul de  muncă, vei trăi mai mult și vei fi mai fericit, spune într-o postare pe pagina sa de LinkedIn Chris Aroun, profesor în cadrul unei școli de business și partener al fondului Artis Ventures.

Atunci când reușești să te amuzi, deși ești frustrat, starea ta de spirit se poate schimba rapid astfel încât să poți transforma un esec într-o oportunitate. În loc să fii deprimat din cauza unei nereușite, mai bine ia în considerare ca viitorul tau succes în business va fi rezultatul acestui eșec.

Sunt foarte multe exemple de manageri și antreprenori care au avut eșecuri sau care au fost concediați, fiind astfel împinși să-și urmeze propriile visuri prin lansarea unor afaceri ale lor. Frustrarea e benefică pentru că duce la evoluție.

Chris Aroun prezintă câteva exemple de oameni celebri care au reușit în viață, după ce au fost concediați.

1. Thomas Edison a fost concediat de la Western Union.

2. Michael Bloomberg a fost furios după ce a fost dat afară și s-a ambiționat să înființeze imperiul financiar Bloomberg. Dacă nu ar fi fost concediat, nu ar fi ajuns niciodată primar al New York-ului.

3. J K Rowling nu suporta job-ul pe care îl avea, de secretara. Și-a dat demisia pentru a-și urma visul, acela de a scrie cărțile Harry Potter.

4. Walt Disney a fost concediat de la publicația pentru care lucra.

5. Madonna a fost concediată de la Dunkin Donuts

6. Robert Redford a fost concediat de la o companie petrolieră.

7. Lee Iacocca a fost dat afară de la Ford. Ulterior, a ajuns în fruntea companiei Chrysler.

Toți acești oameni și-au pierdut joburile din cauză că nu erau multumiți de ceea ce făceau. Au ajuns apoi să aibă succes deoarce s-au concentrat pe propria pasiune.

Care este vocația ta? Descoperă ceea ce îți place să faci și vei fi fericit atât în cariera, cât și pe plan personal. Dacă simți că actualul job este sufocant, atunci renunță la el, descoperă-ți pasiunea, scrie un plan de afaceri și urmează-ți visul!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •