Înainte de succesul lor, unele dintre cele mai marcante personalități din lume au trecut prin eșecuri mari. Le sărbătorim succesul, dar deseori trecem cu vederea calea care i-a adus acolo. O cale care este adesea marcată cu eșec.
Așa cum a spus scriitorul american Elbert Hubbard:
„Nu există eșec decât ne oprim din a încerca.”
Deci, motivați-vă și acceptați eșecul doar ca o șansă de a învăța.
Iată 15 oameni de mare succes care au eșuat (de câteva ori) înainte de a fi recunoscuți pentru succesul lor glorios.
1. Sir James Dyson
Știți acel sentiment frustrant atunci când nu reușiți ceva din prima încercare?
Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă
Multiplicați acest lucru cu 5.126, deoarece acesta este numărul de prototipuri eșuate pe care Sir James Dyson le-a încercat în decursul a 15 ani înainte de a crea cel mai bine vândut aspirator fără sac, care a dus la o valoare netă de 4,5 miliarde de dolari.
2. Steven Spielberg
Producția sa cinematografică a încasat mai mult de 9 miliarde de dolari și i-a adus trei premii Oscar, dar maestrul blockbusterului a fost respins de două ori de către Școala de Arte Cinematice a Universității din California de Sud.
În felul lor de a spune „Oops, cred că ne-am înșelat în privința ta”, școala a construit o clădire în cinstea lui Spielberg.
3. Thomas Edison
În ceea ce ar putea fi în același timp cea mai descurajantă afirmație și cea mai proastă practică didactică din toate timpurile, profesorii i-au spus lui Thomas Edison că este „prea prost ca să învețe ceva”.
Edison a continuat să dețină peste 1.000 de brevete, inclusiv fonograful și lampa electrică practică. Moartea, cel mai probabil, i-a scutit pe profesorii săi de ignominia evaluării lor incorecte.
4. Walt Disney
Vă puteți imagina copilăria fără Disney? Ei bine, ați fi putut fi cu ușurință dacă Walt l-ar fi ascultat pe fostul său redactor de ziar. Editorul i-a spus lui Walt că „îi lipsea imaginația și nu avea idei bune”. Fără să se descurce, Old Walt a continuat să creeze icoana culturală care îi poartă numele.
Eșecul Disney:
„Cred că este important să ai un eșec imens când ești tânăr … Pentru că te face să fii conștient de ceea ce ți se poate întâmpla. Din cauza asta nu am avut niciodată teamă în toată viața mea când am fost aproape de prăbușire și toate astea. Nu mi-a fost frică niciodată. ”
Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat
5. Albert Einstein
Numele său este sinonim cu inteligența, dar nu a fost întotdeauna așa pentru Albert Einstein. În copilărie, nu a început să vorbească până la vârsta de patru ani, să citească până la vârsta de șapte ani și s-a crezut că are handicap mental.
A continuat să câștige un Premiu Nobel și a modificat abordarea lumii asupra fizicii. Probabil în primii patru ani de viață s-a gândit la ce avea să spună lumii.
6. J.K. Rowling
Rowling era o mamă singură divorțată, deprimată care scria simultan un roman în timp ce studia. Acum este una dintre cele mai bogate femei din lume, iar Rowling reflectă la eșecurile sale timpurii:
„Este imposibil să trăiești fără să dai greș la ceva, cu excepția cazului în care trăiești cu atâta precauție încât s-ar putea să nu fi trăit deloc – caz în care eșuezi în mod implicit.”
7. Abraham Lincoln
Eșecurile lui Lincoln au fost numeroase. El a realizat faza unică de a pleca la război căpitan și de a se întoarce soldat (cel mai mic grad militar).
Apoi a eșuat în mai multe afaceri. Fără să se descurce, Lincoln a pășit pe tărâmul politic, unde s-a lansat în mai multe curse eșuate, înainte de a ajunge președinte.
8. Jerry Seinfeld
Înainte de spectacolul despre nimic, Seinfeld era un tânăr comediant în circuitul stand-up. Prima dată pe scenă nu a mers atât de bine. Când a văzut publicul, a înghețat și a fost huiduit și oamenii au râs de el de pe scenă.
Sunt doar două alegeri: acceptați că nu e pentru voi comedia sau reveniți pe aceeași scenă în noaptea următoare și atrageți publicul. A optat pentru acesta din urmă și a devenit unul dintre cei mai de succes comedianți din toate timpurile.
9. Theodor Seuss Geisel
Cunoscut de generații ca Dr Seuss, autorul mult iubit al copiilor s-a izbit de un eșec cu prima carte, care a fost respinsă de 27 de editori diferiți.
Cărțile sale care nu erau suficient de bune pentru acești editori au continuat să se vândă în peste 600 de milioane de exemplare în întreaga lume.
10. Oprah Winfrey
O femeie miliardară cu propriul său canal de televiziune și o predilecție pentru a dărui, dar Oprah Winfrey a fost concediată din prima ei slujbă în TV ca prezentatoarea, în Baltimore.
În 2013, Oprah a reflectat asupra experiențelor sale în timpul unui discurs de începere de la Harvard:
„Nu există un eșec. Eșecul este doar viața care încearcă să ne mute într-o altă direcție. ”
Crearea propriului canal TV este o modalitate sigură de a nu mai fi concediat niciodată!
Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă
11. Stephen King
Într-un alt caz din seria interminabilă „Book Publishers Making Dumb Decisions”, mega-romancierul Stephen King s-a lovit de eșec și el, iar prima sa carte Carrie a fost respinsă de 30 de ori.
Dezamăgit, King a aruncat cartea la coșul de gunoi. Soția lui a recuperat-o și l-a implorat să o depună din nou, ceea ce a dus la prima lui afacere de carte și a dat naștere la ilustra sa carieră.
12. Vincent Van Gogh
O pictură Van Gogh costă în prezent peste 100 de milioane de dolari. Dar în viața sa, Vincent Van Gogh nu putea să vândă deloc lucrările sale.
El a vândut doar un singur tablou, „The Red Vineyard”, în timpul vieții sale, iar vânzarea a venit cu mult înainte de moartea sa. Din păcate pentru Vincent, alții au ajuns să se bucure de partea financiară a unei vieți de muncă.
13. Elvis Presley
„Nu o să ajungi nicăieri, fiule. Ar trebui să te întorci la a conduce camionul. ”
Acestea sunt cuvintele care l-au salutat pe Elvis Presley după prima sa reprezentație la Grand Ole Opry, după care a fost concediat imediat. Aruncând cheile camionului, Presley a devenit cea mai mare stea din lume, cu o moștenire care rezistă până în ziua de azi.
14. Michael Jordan
Antrenorul său l-a retras pe Michael Jordan de la echipa sa de baschet din liceu. Șase campionate și cinci MVP mai târziu, Jordan a devenit, fără îndoială, cel mai mare jucător de baschet din toate timpurile.
„Am ratat peste 9.000 de fotografii în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. În 26 de ocazii mi s-a încredințat să iau lovitura câștigătoare a jocului și am ratat. Am eșuat din nou și din nou în viața mea. Și de aceea reușesc. ”
15. Charles Darwin
Omul căruia îi datorăm o mare parte din modul în care am ajuns să înțelegem lumea astăzi, Darwin a fost considerat un student obișnuit și, ca urmare, a abandonat o carieră în medicină.
Darwin s-a angajat într-un studiu pe viață al naturii care a condus la seminarul „Despre originea speciilor” și a modificat pentru totdeauna modul în care omenirea privește existența noastră.
Aceste realizări încununate ale acestor oameni celebri și de mare succes provin din impuls și determinare la fel de mult ca și din abilitate. Persistența și certitudinea sunt cele care fac diferența dintre succes și eșec. Deci, dacă doriți să reușiți, nu vă fie teamă să eșuați. Eșuați des, eșuați rapid și învățați din greșelile voastre. Cu cât mai multe eșecuri, cu atât mai aproape de succes.
Foto: Unsplash