Grafologia – Ce spune scrisul despre tine?

Grafologia - Ce spune scrisul despre tine?

Grafologia fost mult timp considerată a fi o pseudoștiință care studiază semnificațiile modului în care scriem.

Ea a fost inclusă în familia pseudoștiințelor, alături de frenologie (știință care studiază forma cutiei craniene pentru a determina facultățile psihice ale unui om) și astrologie.

Un nou studiu realizat de National Pen Association, citat de fastcodesign.com, arată, însă, că deși este, într-o oarecare măsură desconsiderată, grafologia poate indica peste 5000 de trăsături de personalitate sau tulburările psihice precum schizofrenie, Alzheimer sau Parkinson.

Grafologia  - Ce spune scrisul despre tine?

Foto: fastcodesign.com

Ce putem afla din modul în care scriem?

* Spre exemplu, dacă scrii apăsat atunci înseamnă că ești bun în ceea ce privește angajamentele pe care ți le iei. Dacă scrii larg, ești o persoană relaxată, spontană.

* Dacă faci un „o” deschis, atunci ești o persoană vorbăreață, iar dacă „o”-ul tău este închis, atunci ești mai introvertit.

* Punctul deasupra „i-ului” pus mai sus indică faptul că ai o imaginație bogată. Dacă punctul este mai mult un cerc, atunci ai o personalitate „de copil”.

Grafologia  - Ce spune scrisul despre tine?

Foto: fastcodesign.com

* Dacă scrii grăbit, atunci esti genul de persoană care nu are răbdare. Dacă scrii încet, atunci înseamnă că ești mult mai organizat și vrei să faci totul metodic.

* Spațiile mari lăsate între cuvinte arată că ții foarte mult la libertatea ta și nu îți place să te simți coplești.

* Semnătura la rândul ei a fost analizată de grafologi. Dacă semnătura ta este lizibilă, înseamnă că ai încredere în tine, dacă, în schimb, semnătura este ilizibil, atunci ești o persoană mai dificilă, greu de „citit”.

* Grafologia permite chiar și stabilirea unui profil al companiilor. Spre exemplu, logo-ul ales de Goldman Sachs arată că este o companie logică și practică.

Grafologia  - Ce spune scrisul despre tine?

Foto: fastcodesign.com

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •