Cum să angajați cea mai potrivită echipă de vânzări

Cum sa angajati cea mai potrivita echipa de vanzari

Angajarea unei echipe de vânzări nu este doar despre cifre, ci despre personalități. Angajarea echipei de vânzări potrivită este extrem de importantă pentru orice mică afacere. Echipa dvs. de vânzări vă definește cultura și brandul. Devine forța companiei dvs. și atuul dvs. cel mai valoros.

Cum recrutați și mențineți o echipă capabilă să vă optimizeze atât vânzările, cât și reputația? Și cum vă asigurați că personalitățile candidaților sunt potrivite, precum și abilitățile lor?

După ce am lucrat cu sute de întreprinderi mici pe parcursul carierei mele de 20 de ani și ca director de vânzări în prezent, iată patru sfaturi profesionale pe care le pot oferi, scrie business.com

Fiți deliberat atunci când faceți o angajare și cautați o persoană dedicată

Indiferent dacă lucrați cu un serviciu de personal sau vă bazați pe recomandări, asigurați-vă că vă luați timpul necesar pentru evaluarea completă a potențialilor membri ai echipei. Întreprinderile mici ar trebui, în primul rând, să caute candidați dispuși să facă acel efort extra atunci când este nevoie, chiar dacă o sarcină se află în afara fișei postului lor.

Un angajat dedicat, care este dispus să muncească din greu, poate deveni rapid de neprețuit atât pentru întreaga echipă, cât și pentru afacerea dvs. și poate îndemna pe alții să facă același lucru.

Luați în considerare cultura dvs. înainte de a adăuga noi membri echipei

Întrebați-vă dacă noul membru al echipei întruchipează misiunea, viziunea și cultura companiei dvs. ca ambasador al brandului? Se va potrivi cu personalul de vânzări pe care îl aveți și va inspira echipa?

Angajarea unei persoane cu valorile potrivite este la fel de importantă ca găsirea unei persoane cu abilități potrivite pentru locul de muncă. La urma urmei, personalitatea și temperamentul persoanei pe care o angajați vor influența, în cele din urmă, și cultura companiei dvs. Așadar, întrebați-vă dacă el va impulsiona concurența internă într-un mod benefic.

Sunt colaborativi sau combativi?

Sunt curajoși sau atenți?

Sunt în mișcare rapidă sau meticuloși?

Preferă să lucreze strâns cu ceilalți sau să lucreze independent?

Răspunsurile potrivite pentru compania dvs. vor depinde în mare măsură de modul în care lucrează echipa, de dinamica pe care o are aceasta. Rețineți că introducerea unei noi personalități  poate oferi echilibru dinamicii echipei generale, dar doriți să vă asigurați că potrivirea este complementară și naturală.

Citește și: Moduri prin care puteți impresiona un potențial angajator

  •  
  •  
  •  
  •  
  •