Tăria de caracter, cheia succesului

Tăria de caracter, cheia succesului

Angela Lee Duckworth, un fost consultant în probleme de management pentru McKinsey, a vorbit în cadrul Ted Talks despre ce anume determină o persoană să aibă succes.

Și-a dat seama că nu neapărat nivelul de inteligență este singurul aspect care face diferența între elevi. ,,Tăria de caracter” este un alt predictor al succesului.

Angela definește tăria de caracter drept pasiune și perseverență în îndeplinirea unor obiective pe termen lung. Cei care au tărie de caracter își vor trăi viața ca pe un maraton și nu ca pe o competiție de sprint.

“Tăria de caracter rămâne lipită de viitorul tău – zi și noapte, nu doar în weekend, nu doar pentru o lună, ci pentru ani întregi – și este o caracteristică ce te face să muncești din greu pentru a face viitorul să devină realitate”, mai spune Angela Lee Duckworth.

Pentru a-și testa argumentul, ea a studiat conceptul în mai multe școli publice din Chicago, a adresat elevilor întrebări legate de tăria de caracter și a așteptat un an pentru a vedea cum evoluează fiecare dintre ei. Studiul ei i-a confirmat teoria. Elevii cu tărie de caracter au mai mari șanse de absolvire.

Pentru cei care se întreabă cum poate fi dezvoltată tăria de caracter, ea sugerează studiul. Angela este de părere că studierea creierului și înțelegerea modului în care el se modifică în funcție de provocările la care suntem supuși, ne poate ajuta să fim mai perseverenți în ceea ce facem.

Urmăriți explicațiile Angelei Lee Duckworth în clipul de mai jos.

Angela Lee Duckworth este profesor-asistent al departamentului de psihologie pentru Universitatea din Pennsylvania. Angela studiază autocontrolul și tăria de caracter.