Cum să devii un profesionist de succes în vânzări

Cum sa devii un profesionist de succes in vanzari

Nu există succes în afaceri fără vânzări. Inovația și marketingul făcut bine duc la creșterea vânzărilor. Pentru a obține venituri, profit și creșterea afacerii, este esențial să înțelegem ce separă profesioniștii în vânzări de restul marketerilor și ce obiceiuri au dezvoltat și stăpânit directorii de vânzări de succes.

Citește și: Vânzările, cel mai căutat domeniu de candidații români, indiferent de vârstă

Atunci când aveți în vedere acest lucru, iată câteva lucruri de reținut:

1. Profesioniștii în vânzări și-au dezvoltat obiceiuri care îi fac să iasă în evidență. La fel ca orice obicei, acestea pot fi învățate, dezvoltate și aplicate.

2. Domeniul vânzărilor este o profesie provocatoare, dar este, de asemenea, destul de plină de satisfacții pentru cei care sunt orientați spre scopuri, orientați spre succes, stabili emoțional, orientați către clienți și excelenți comunicatori, scrie business.com.

3. A deveni un profesionist în vânzări nu este un proiect pe termen scurt, ci un angajament de lungă durată. Prin urmare, dezvoltarea obiceiurilor de succes vă vor garanta succesul pe termen lung în afacerea dvs.

Iată calitățile unui profesionist în vânzări:

Personalitate puternică
Încredere
Informații despre produs
Abilități de gestionare a timpului
Dorința de a munci din greu

În timp ce trăsăturile de mai sus joacă roluri importante în succesul vânzărilor, nu explică de ce doi vânzători din aceeași companie, care vând aceleași produse, cu aceeași experiență, același pachet de compensare, aceeași calificare și aceeași pregătire realizează vânzarea diferit. Un vânzător poate vinde de trei ori mai mult decât un altul în același a. Așadar, toată această înșiruire de calități sunt efectele nu cauzele; au mai mult de-a face cu cine sunteți și ce faceți decât cu ceea ce știți.

Citește și: Tehnici de vânzări pentru oamenii introvertiți

1. Fiți orientat spre obiective

Profesioniști în vânzări își stabilesc obiectivele de vânzare SMART. Ei au claritatea obiectivelor. Ei știu exact ce vânzări trebuie să facă săptămânal și lunar pentru a-și atinge obiectivul de vânzare pentru anul respectiv. Nu au stabilit doar obiective scrise; aceștia au, de asemenea, un plan de acțiune privind modul în care își pot atinge obiectivele. Adesea își examinează performanțele săptămânal și își reglează cursul acțiunii până când obțin rezultatele dorite. Și-au atașat obiectivele de motive autentice care îi vor motiva să continue să depună eforturi și să nu renunțe niciodată la ținta lor de vânzări și să se răsplătească în mod corespunzător atunci când își ating obiectivele stabilite. Profesioniștii în vânzări cred că își pot atinge obiectivele și sunt hotărâți să facă ceea ce este necesar etic pentru a le atinge.

Stabiliți obiective specifice, măsurabile, realizabile, relevante și legate de timp, care vă inspiră și vă provoacă să creșteți și să deveniți mai bun ca profesionist în vânzări. Citiți obiectivele scrise dimineața și noaptea. Asigurați-vă că obiectivele dvs. conțin planul de acțiune zilnic și revizuirea săptămânală. Ați atașat obiectivele dvs. de vânzări la motive autentice care vă vor permite să nu abandonați în perioadele grele. Planificați recompensa adecvată pentru dvs. în momentul în care vă atingeți obiectivul de vânzări. Celebrați micile câștiguri. Folosiți imaginația pentru a vedea actualizarea obiectivelor. Credeți în abilitatea ta de a vă atinge obiectivele.

2. Lăsați-vă condus de succes

Profesioniștii în vânzări sunt orientați spre succes, deoarece au așteptări clare de ceea ce doresc să obțină și unde vor să fie în viitor. În urmărirea obiectivelor lor, ei sunt capabili să dezvolte impulsul de realizare necesar succesului. Deoarece cred în ei înșiși și în capacitatea lor de a-și transforma obiectivele către rezultate. Sunt hotărâți, dedicați și plini de resurse în urmărirea excelenței în vânzări. Executivi și profesioniști de succes au dezvoltat psihologia potrivită pentru a depăși respingerea vânzărilor, eșecul temporal și întârzieri. Au o imagine bună de sine și sunt gata să plătească prețul succesului în avans.

Citește și: Dezvoltarea unui plan de vânzări eficient

Antrenați-vă mintea pentru a deveni lider în compania și industria dvs. Citiți cărți, ascultați mesaje audio, participați la seminarii și lucrați cu un antrenor sau un mentor care vă va ajuta să vă dați seama, să dezlănțuiți și să deblocați adevăratul dvs. geniu ca ființă umană. Consultați respingerea, regăsirea și eșecul, ca parte necesară și importantă a succesului vânzărilor. Dezvoltați-vă imaginea de sine, respectul de sine și încrederea în sine. Fiți orientat spre rezultate.

3. Rămâneți stabil emoțional

Consultanții și profesioniștii cu succes de vânzări au dezvoltat inteligența emoțională. Inteligența emoțională duce la stabilitatea emoțională. Și-au dezvoltat capacitatea de a face față respingerii pe teren și folosesc respingerea drept combustibil pentru acceptarea ideilor, produselor sau serviciilor lor.
Au căpătat capacitatea de a studia starea emoțională a clientului, limbajul corpului, expresia facială, frica, îngrijorarea și așteptarea și le-au folosit în avantajul lor. Profesioniștii în vânzări respectați sunt cei care își folosesc emoțiile pentru a beneficia de ele ei înșiși. Sunt suficient de conștienți pentru a identifica, interpreta, înțelege și gestiona emoțiile și starea lor sufletească. Sunt întotdeauna cool, calmi și relaxați.

Începeți să acordați atenție stării tale emoționale. Identificați cum vă puteți confrunta cu respingerea și perspectivele dificile într-o manieră calmă. Dezvoltați-vă vocabularul emoțional. Lucrați asupra stării emoționale prin afirmații și imaginație repetate. Deveniți imun la a vă simți negativ în privința neplăcerilor și a respingerii. Deveniți un profesionist de vânzări extrem de inteligent emoțional.

4. Construiți relații

Profesioniștii în vânzări au abilități interpersonale excelente. Au stăpânit obiceiul unei mari abilități sociale. Construiesc relații solide cu clienții lor. Arată empatie, grijă și înțelegere față de clienți. Executivii de vânzări de succes au învățat cum să identifice trăsăturile de comportament ale clienților și să se adapteze pentru a răspunde acestor trăsături. Vânzarea este afacerea oamenilor și o relație satisfăcătoare cu clienții dvs. afectează semnificativ în mod benefic performanța vânzărilor. Prin urmare, profesioniștii de vânzări apreciați dezvoltă o relație bună cu clienții. Sunt orientați către client și către servicii. Ei cred în satisfacția și experiența clienților. În acest sens, clienții au încredere în ei și sunt întotdeauna dispuși să facă afaceri cu ei.

Citește și: De ce vânzarea socială este viitorul vânzărilor

Fiți amabil, drăguț și umil. Construiți relații satisfăcătoare cu clienții dvs. Arătați grijă și înțelegere autentică față de clienți Intotdeauna interesați-vă de progresul lor. Împărtășiți idei care îi vor ajuta pe ei sau afacerea lor să prospere. Concentrați-vă pe identificarea nevoilor lor și pe satisfacerea acestor nevoi mai repede, mai bine și mai ieftin. Arătați o imagine prietenoasă, astfel încât ei să vă poate percepe drept confident, prieten și consilier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •