Convingeri greșite despre succes care te vor face să eșuezi

Convingeri gresite despre succes care te vor face sa esuezi

Următorul fragment este din cartea lui Debbie Allen „Succesul este ușor”.

F.E.A.R. (Falsele dovezi care par reale) provin din falsele credințe și mituri care există în jurul termenului de succes. Totuși, orice teamă poate dispărea odată ce îți susții convingerile și descoperi adevărul real despre succes.

După ce îți definești propriul succes cu convingeri noi, nu ar trebui să fie nimic de care să îți teamă. Să ne uităm la câteva convingeri sau mituri false care contribuie la eșec, precum și la realitatea din spatele lor, scrie entrepreneur.com.

Citește și: Lucruri pe care antreprenorii trebuie să le facă zilnic pentru a avea succes

Convingerea falsă nr. 1: Succesul se referă la putere, bogăție și faimă.

Oamenii care măsoară succesul doar în termeni precum putere, bogăție și faimă se uită în locuri greșite. Când cineva crede că trebuie să îți măsori succesul doar în acești termeni, este posibil să te facă să nu vrei nici măcar să încerci.

Iată realitatea: succesul înseamnă să te simți încrezător, puternic și ancorat în valorile tale de bază. Valorile fac parte din ecuația generală de succes. Oamenii de succes rămân conectați la valorile lor, folosind în avantajul lor ceea ce apreciază cel mai mult despre ei înșiși și despre afacerea lor.

Falsă convingere # 2: Succesul este o muncă grea și este nevoie de mulți ani pentru a îl atinge.

Persoanele care cred că durează prea mult sau că este prea greu de obținut succesul vor pierde motivația și angajamentul de a lua măsuri. Dacă succesul pare prea îndepărtat sau chiar de neatins, oamenii vor începe să caute scuze pentru eventualul eșec.

Iată realitatea: a lucra din greu pentru o perioadă lungă de timp nu garantează succesul. De fapt, succesul se poate întâmpla rapid și ușor. Dacă ai abilitățile sau talentul potrivit, poți reuși cu efort minim. Poți experimenta cu ușurință succesul în fiecare zi prin realizări mici, succese și creștere personală.

Citește și: Puncte forte și obiceiuri pe care le au oamenii de succes

Falsă convingere # 3: Oamenii de succes sunt egoiști și se concentrează pe sine.

Cei care cred că oamenii de succes sunt egoiști sau egocentrici, de obicei, se simt inconfortabil într-o mulțime și se pot teme și de auto-promovare. O persoană care crede acest lucru simte adesea că fiind într-o mulțime, acest lucru îi va determina pe ceilalți să-l judece ca fiind nepoliticos, sau intruziv.

Iată realitatea: nu veți găsi oameni cu adevărat de succes care se concentrează doar pe plan personal. Ei știu să se auto-promoveze eficient în slujba altora. Singura modalitate de a avea cu adevărat succes este să te descurci confortabil în orice situație și să îți promovezi valoarea, serviciile și ideile.

Falsă convingere # 4: Ai nevoie de o educație de top pentru a avea succes.

Unii oameni cred că obținerea unei diplome de facultate prestigioasă garantează succesul. Unii muncesc din greu pentru a deveni studenți, în timp ce acumulează datorii. Alții folosesc scuza că este extrem de important să înveți mai multe înainte de a ieși în lume și de a lua măsuri.

Iată realitatea: nu ai nevoie de o educație de top pentru a te pregăti pentru succes. Cea mai scumpă universitate îți va oferi doar instrumentele care te vor ajuta să înveți și să crești. Îți rămâne în continuare să faci un plan și să îl execuți. Educația vine în mai multe forme și poate fi obținută într-o varietate de moduri. Cheia este să absorbi cunoștințele și să câștigi experiențe de viață care te vor învăța cum să vă aplici înțelepciunea.

Citește și: Obiceiurile antreprenorilor de succes

Convingere falsă # 5: Modelele de gândire negativă nu pot fi schimbate.

Când te angajezi în gândirea negativă obișnuită, gândurile pozitive nu vor veni în mod natural sau ușor până nu alegi să-ți schimbi gândurile.

Iată realitatea: toate modelele de gândire pot fi schimbate, chiar și cele negative. Odată ce gândirea negativă se îndreaptă către gânduri mai pozitive, creează un sentiment mai mare de succes. Cu cât cineva își antrenează creierul pentru a gândi în moduri pozitive, cu atât mai mult este de așteptat ca respectivul să acționeze și să obțină un succes, conform gândirii sale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •