Reţelele sociale au devenit un mod de viaţă

Social media au devenit un mod de viata

În industria de training, reţelele sociale au devenit un canal important de promovare a cursurilor, datorită capacităţii lor de a crea „buzz” şi de a genera referinţe valabile şi credibile. În calitate de client, nu numai că ai acces rapid la informaţii, dar poţi obţine în câteva minute feedback despre programul pe care vrei să îl accesezi, direct de la absolvenţi. Astfel, un mijloc de comunicare de marketing tradiţional numit „word of mouth” creează efecte înzecite atunci când vine vorba despre recomandările primite prin social media.

Citește și Fereastra către lume numită social media (I)

Dincolo de promovare, social media au un rol puternic de fidelizare. Pagina de Facebook Exec-Edu, de pildă, este accesată frecvent de către absolvenţi, care rămân conectaţi astfel cu ultimele noutăţi, parcurg informaţii şi posturi interesante de management sau leadership, participă la concursuri, îşi exprimă idei, opinii sau comentarii. Avem multe intenţii pentru a mări fidelitatea absolvenţilor noştri şi pentru a creşte oportunităţile de networking cu ajutorul social media – suntem doar la început de drum. Deocamdată, avem cont doar pe Facebook şi LinkedIn.

De exemplu, ultima campanie derulată pe Facebook a avut loc în luna decembrie, cu ocazia evenimentului Strategic Leadership Forum & MasterClass. A fost o campanie în care s-au investit mai puţin de 200 de euro şi care a generat o creştere cu 30% a numărului de like-uri pentru pagina Exec-Edu şi 140 de înscrieri la eveniment. Dincolo de impactul în vânzări, care nu e de neglijat, aportul la notorietatea evenimentului a fost foarte mare.

Citește și Condica de sugestii şi reclamaţii s-a mutat în online

Departamentul de marketing şi vânzări utilizează în cea mai mare măsură platformele sociale. Dar şi experţii noştri iau ca reper răspunsurile primite prin reţelele sociale pentru a fi permanent conectaţi cu nevoile clienţilor.

În acest moment, doar 10% din bugetul de marketing este alocat pentru social media. Avantajul uriaş al reţelelor de socializare este acela că, dacă le folosești inteligent, poţi obţine rezultate spectaculoase, cu bugete foarte mici. Şi aici nu mă refer doar la concursuri de tip „like” & „share”, ci și la campanii de marketing creative sau / şi la generarea de conţinut valoros pentru cei care te urmăresc.

Investim în social media cu scopul de a creşte notorietatea Exec-Edu, care este o companie de training axată exclusiv pe programe de dezvoltare pentru manageri şi antreprenori. Ajungem astfel la potenţialii clienţi mult mai uşor decât prin marketingul tradiţional (newsletter, machete în presă etc.). Iar dacă oamenii ocupaţi comunică prin intermediul platformelor şi al aplicaţiilor mobile, al smartphone-ului şi al tabletelor, din maşină, din avion sau de acasă, reţelele sociale au devenit un mod de viaţă şi o sursă excelentă de informaţii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •