Google testează un serviciu de plăți pentru telefoane, pe bază de inițiale

Google testează un serviciu de plăți prin care posesorii de telefoane cu sistem de operare Android pot să își plătească facturile numai pe baza inițialelor.

Serviciul de plăți se numește ”Plaso” și este utilizat, în prezent, doar de către membrii companiei. Din acest motiv, nu se știe cu exactitate, până la acest moment, cum funcționează programul.

Potrivit Business Insider, dacă va fi lansat, serviciul ”Plaso” fie va fi integrat în sistemele de plăți ale magazinelor, fie va putea fi folosit printr-o aplicație care se va conecta cu sistemul de plăți al magazinelor, prin Bluetooth.

Cea de-a doua opțiune pare cea potrivită, întrucât există mii de persoane care pot avea aceleași inițiale. Accesul prin Bluetooth ar scurta, astfel, lista de nume, întrucât numai telefoanele din proximitate ar putea fi reperate.

”Plaso” seamănă foarte mult cu ”Square Wallet”, un serviciu pe care compania Square l-a întrerupt în urmă cu un an. ”Square Wallet” funcționa astfel: un client cumpăra produse cu ajutorul smartphone-ului, iar apoi le putea ridica prin pronunțarea numelui. Casierul verifica dacă fotografia cumpărătorului corespunde și înmâna produsele.

(Foto: Maurizio Pesce/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •