Land Rover lansează tehnologia „mașina invizibilă”

Land Rover a dezvaluit o noua tehnologie pe care planuieste sa o foloseasca pentru masinile pe care le produce.

Land Rover a dezvăluit o nouă tehnologie pe care plănuiește să o folosească pentru mașinile pe care le produce. Tehnologia denumită Transparent Bonnet se folosește de ideea de realitate augmentată care practic face ca automobilul să pară transparent din interior către exterior.

Scopul noii tehnologii Transparent Bonnet , dezvoltate de Land Rover, este acela de a face șoferii mult mai atenți la drum.

Cum funcționează „mașina transparentă”? Pentru a crea o imagine augmentată a realității cei de la Land Rover au decis să folosească camera instalate în grilajul mașinii. Ele oferă vizibilitate completă către posibilele obstacole.

„Credem că următorii 25 de ani vor fi cei mai dinamici în industria auto. Vor apărea inovații la nivel de protecție a mediului, dar și la nivel de siguranță”, a declarant Wolfgang Epple, director de cercetare și tehnologie pentru Jaguar Land Rover.

land rover 1Tehnologia Transparent Bonnet care face parte dintr-un concept mai larg dezvoltat de Land Rover intitulat The Discovery Vision Concept este în faza de testare, dar va fi prezentată oficial la un show auto internațional organizat pe 16 aprilie în New York.

Sursă: digitalspy.co.uk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •