Tendințele în tehnologie cu impact major asupra mediului de afaceri în următorii trei ani

Tendintele in tehnologie cu impact major asupra mediului de afaceri in urmatorii trei ani

Adoptarea Inteligenței Artificiale pentru dezvoltarea companiei și pentru a determina un impact social pozitiv înseamnă stabilirea de noi parteneriate cu clienții si colaboratorii de business.

Accenture a lansat raportul său anual Technology Vision 2018 ce previzionează tendințele în domeniul tehnologiei cu impact major asupra mediului de afaceri în următorii trei ani. Conform raportului, progresele în domeniul Inteligenței Artificiale (AI) și a altor tehnologii accelerează devoltarea de companii inteligente și le permite acestora să se integreze în viețile oamenilor. Cu toate acestea, valorificarea oportunităților de creștere și menținerea unui impact pozitiv asupra societății necesită o nouă abordare la nivel de management care prioritizează încrederea și sporește responsabilitatea.

„Prin aceste noi parteneriate cu clienții, angajații și colaboratorii de business, companiile generează mai multă încredere și se integrează mai mult în societate, devenind tot mai indispensabile, alimentându-și propria creștere”, afirmă Paul Daugherty, CTIO la Accenture.

Mai mult de 4 din 5 respondenți (84%) sunt de acord că, în prezent, prin intemediul tehnologiei, companiile reușesc să se integreze perfect în viețile oamenilor.

Organizațiile inteligente înțeleg că aceste noi așteptări ale societății pot fi transformate într-un avantaj competitiv. Companiile folosesc volumul mare de interacțiuni pentru a construi parteneriate cu clienții, angajații, guvernul și publicul. Și acest lucru se extinde dincolo de consumator sau de zona de retail.

Raportul evidențiează progresele rapide ale tehnologiei, cum ar fi Inteligența Artificială (AI), analiza avansată de date și tehnologia cloud, care permit companiilor nu doar să creeze servicii și produse inovatoare, ci să și schimbe modul în care oamenii lucrează și trăiesc. Aceasta, la rândul său, schimbă modul în care companiile relaționează cu clienții și partenerii de afaceri.

De asemenea, studiul identifică 5 trenduri de tehnologii emergente pe care companiile trebuie să le abordeze pentru a reuși să creeze parteneriatele necesare succesului în economia digitală:

Citizen AI: Dezvoltarea Inteligenței Artificiale (AI) în beneficiul companiei și a societății – pe măsură ce Inteligența Artificială (AI) își sporește capabilitățile, la fel se întâmplă și cu impactul acesteia asupra vieților oamenilor. Organizațiile care își doresc să valorifice potențialul Inteligenței Artificiale trebuie să recunoască acest impact și să dezvolte tehnologia într-un mod responsabil.

Realitate Extinsă: Sfârșitul Distanței – tehnologiile precum realitatea virtuală și cea augmentată transformă modul în care oamenii trăiesc și lucrează, prin eliminarea distanței dintre oameni, informație și experiențe.

Veridicitatea Datelor: Importanța Încrederii – prin transformarea lor pentru a rula volume imense de date, companiile se confruntă în prezent cu un nou tip de vulnerabilitate: datele inexacte, manipulate și părtinitoare, care duc la o înțelegere imprecisă a businessului și la decizii eronate. Pentru a face față acestei provocări, companiile trebuie să urmeze o strategie bine pusă la punct pentru a maximiza veridicitatea și pentru a minimiza stimulentele pentru manipularea datelor.

Business Fluent: Conceput pentru parteneriate scalabile – Companiile depind de parteneriate bazate pe tehnologie pentru a se dezvolta, însă sistemele lor IT de tip legacy nu sunt concepute pentru a fi scalabile din punct de vedere al parteneriatelor. Pentru a deveni cu adevărat o companie inteligentă, organizațiile trebuie, în primul rând, să se redefinească pe ele însele.

Internet of Thinking: Crearea de Sisteme Distribuite Inteligente – companiile pariază mult pe mediile inteligente, cu ajutorul roboticii, Inteligenței Artificiale și a experienței virtuale, însă pentru a implementa aceste medii, este nevoie nu numai de angajați foarte bine pregătiți, ci și de moderniarea infrastructurii tehnologice actuale.

Raportul Accenture Technology Vision este dezvoltat anual de Accenture Labs și Accenture Research. Pentru ediția din 2018, în procesul de cercetare a fost inclus și aportul Technology Vision External Advisory Board, un grup format din peste 24 de experți din sectorul public și privat, academic, firme de venture capital și antreprenori. În plus, echipa Technology Vision a efectuat interviuri cu vizionari în tehnologie și experți din industrie, precum și cu aproape 100 de lideri de business Accenture. În paralel, Accenture Research a realizat un sondaj global la care au participat peste 6.300 manageri IT și directori de companii din 25 de țări și 18 industrii, pentru a capta perspectiva acestora în adoptarea tehnologiilor emergente. Sondajul a ajutat la identificarea principalelor aspecte și priorități pentru investiții în noile tehnologii. Respondenții au fost, în cea mai mare parte, directori și manageri ai unor companii cu venituri anuale de cel puțin 500 milioane USD, majoritatea având venituri anuale mai mari de 6 miliarde USD.

Accenture este o companie de servicii profesionale, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale. Combinând experiența și competențele complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri, Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung.

Foto: geralt / Pixabay

  •  
  •  
  •  
  •  
  •