Viața în economia lui „nu mă atinge”

Viata in economia lui „nu ma atinge”

În perioada post-pandemie, economia va fi modelată de noi obiceiuri și reglementări din cauza distanțării sociale impuse și a restricțiilor de călătorie și igienă. Vom mânca diferit, lucra diferit, face cumpărături și sport diferit, ne vom îngriji de sănătate diferit, socializa și petrece timpul liber diferit. Vom experimenta diferența și schimbarea într-un ritm atât de alert cum nu am făcut-o nici la apariția Internetului.

Până la descoperirea unui vaccin sau la imunizarea în masă, urmează, conform estimărilor, doi ani de cautări și emoții. Un „montagne russe” social, economic și emoțional care deja produce schimbări importante.

Citește și: KeysFin: Piața locală de servicii de resurse umane va scădea cu aproximativ 15% în acest an

Listez aici șapte dintre aceste tendințe cu încrederea conștientizării lor și a pregătirii noastre pentru perioada care urmează.

1. Accentuarea izolării

Din păcate, pierderea slujbelor și distanțarea socială îi vor izola pe oameni în continuare, le vor genera stări de insecuritate și le vor activa mecanismele de supraviețuire. Vor pune presiune pe relațiile cu cei apropiați și pe sănătatea lor fizică și emoțională. Identificată drept principala categorie demografică expusă riscului în timpul pandemiei, generația seniorilor va fi în continuare izolată. Pe acest fond, va crește cererea serviciilor de terapie și coaching, însoțirea cu un animal de companie, achiziția jocurilor și utilizarea instrumentelor de socializare online.

2. Neîncrederea în igiena semenilor și a produselor

Precauție este cuvântul emblemă pentru perioada actuală și cea post-pandemie. Companiile vor formaliza verificarea stării de sănătate a angajaților și interacțiunile dintre aceștia. În anumite contexte, este posibilă apariția cerinței de prezentare a unui cazier medical specific. Se schimbă protocolul de interacțiune socială. În acest context, este probabilă apariția unor noi modele de ambalaje și preferința pentru produse cu o bază științifică vs. cele “naturale”. Va crește cererea de livrări la domiciliu pentru categorii extinse de produse.

3.Mobilitate limitată

Altă dată folosite ca tehnici de evadare din cotidian, calătoriile și turismul au devenit acum surse de multiple riscuri. Riscul de a te contamina prin inevitabilul contact cu ceilalți pasageri sau turiști, riscul de a rămâne într-o țară străină și de nu te mai putea întoarce acasă din cauza restricțiilor de călătorie impuse.Pe acest fond, în perioada post-pandemie, în turismul internațional, city break-urile se vor diminua și vor crește sejururile pe o perioadă mai lungă. Va crește, în schimb, turismul local: vacanța de lucru la țară va deveni un lux râvnit de către citadini.

Citește și: Efectele coronavirusului. Peste 70% dintre companii nu au o strategie pentru astfel de situații

  •  
  •  
  •  
  •  
  •