6 lucruri despre business pe care să le spui copiilor tăi cât mai devreme

6 lucruri pe care să le spui copiilor tăi

Copilăria a fost, este, și va fi perioada cea mai marcantă din viața fiecăruia dintre noi. Multe dintre valorile, convingerile și obiceiurile pe care ni le formăm în copilărie rămân și în viața adultă. Prima educație pe care o primim, inclusiv cea financiară, ne influențează pe parcursul întregii vieți.  De aceea, este esențial să le vorbim copiilor noștri cât mai devreme despre lucrurile care contează cu adevărat în viață, fie că e vorba de viața personală sau de business.

Citește mai jos cele 6 lucruri care vor face din copilul tău un adult care are simțul măsurii și cunoaște valoarea banilor:

1. Vorbește-i despre raportarea corectă față de bani 

Încă din primii ani, învață-ți copilul cum se câștigă banii și cum se întrebuințează. Este bine ca micuțul tău să știe, încă din primii ani, ce sunt banii și ce cum trebuie folosiți. Descrie-i, pe înțelesul lui, întregul sistem de funcționare al banilor. Explică-i că banii se primesc în schimbul unor servicii sau al unor produse. De asemenea, educația lui financiară ar trebui să cuprindă și modalitățile de reinvestire a câștigurilor pentru ca acestea să crească. Evită să-i dai copilului tău mult prea ușor bani atunci când îți cere, sumele de bani să fie văzute precum niște recompense în urma îndeplinirii unor sarcini sau obținerii anumitor rezultate la școală.

2. Dezvoltă-i apetitul pentru învățat

Curiozitatea este prima trăsătură a unei firi care nu se oprește niciodată din procesul învățării. Majoritatea oamenilor bogați sunt și extrem de curioși și deschiși mereu spre a învăța ceva nou. Ei sunt mereu la curent cu ce s-a întâmplat în industria lor și își mențin mintea activă prin citit.

Poți dezvolta curiozitatea în copilul tău prin următoarele moduri: du-l să vadă locuri noi, încurajează-l să citească și îndeamnă-l să-și urmeze pasiunile. Dacă îi place ceva, ajută-l să descopere cât mai multe lucruri din domeniul respectiv și să ia legătura cu oameni care îi pot povesti mai multe despre ceea ce-l pasionează.

Atunci când cel mic te întreabă ceva, răspunde-i detaliat la întrebare și nu da un răspuns fugar de tipul „uite așa” sau „nu știu” .  Pentru o mai bună documentare, oferă-i o enciclopedie sau uitați-vă împreună la un film care are legătură cu zona de interes a micuțului tău. Spre exemplu, dacă acestuia îi plac avioanele, mergeți să vedeți avioane reale, căutați printre rude pe cineva care lucrează în aviație, oferă-i o enciclopedie ilustrată despre avioane și eventual, vă puteți uita la câteva filme cu aviatori.

Încurajează-i mereu pe cei mici să pună întrebări și să încerce să găsească ei înșiși răspunsurile. Până la urmă, cunoașterea este o aventură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •