6 lucruri pe care le fac oamenii cu adevărat productivi

6 lucruri pe care le fac oamenii cu adevărat productivi

Kevin Daum, un antreprenor cu vânzări de peste un miliard de dolari, consultant pentru mai multe companii, autor de cărți, speaker, manager și soț, explică pentru Inc.com cum are timp de toate și cum îmbină toate aceste activități variate. El dă șase sfaturi celor care vor să-și gestioneze eficient timpul pentru a îmbina cu succes afacerile, familia și prietenii:

1. Alegeți-vă prioritățile

Faceți o alegere în privința activităților cotidiene: fie intrați în profunzime în una din ele, fie vă extindeți în mai multe direcții. Concentrați-vă pe petrecerea timpului într-un mod plăcut și productiv pentru voi. Dacă vă doriți o familie mare, faceți copii, dar gândiți-vă înainte că aceștia necesită timp și atenție. Eu personal am ales viața de consultant pentru că îmi place să lucrez cu companiile, dar nu vreau să duc o viață de CEO de mare companie.

2. Căutați să fiți eficienți

Nu puteți să faceți toate lucrurile bine, dar în general lucrurile pe care le faceți bine vă dau mai multă satisfacție și vă iau mai puțin timp. Gestionați-vă viața în sensul realizării dorințelor, astfel încât să spuneți NU oportunităților care apar, dar care nu sunt conforme cu acestea.

3. Integrați-vă activitățile 

Mulți oameni se chinuie să împace munca cu timpul petrecut cu prietenii și familia. Încetați să jonglați cu timpul între ele și încercați să vă bucurați de ele într-o manieră combinată. Socializați cu oamenii de la lucru și găsiți printre colegi persoane cu care împărtășiți interese și pasiuni comune. Astfel vă puteți dezvolta profesional în mediul oamenilor și activităților pe care le agreați.

4. Gestionează-ți eficient mâncătorii de timp

Rețelele sociale, familia, prietenii, colegii de muncă sau angajații vă pot fura, în diferite circumstanțe, din timpul prețios. Ca urmare, trebuie să vă drămuiți timpul pentru activitățile necesare și să limitați interacțiunile care nu vă sunt de folos și nu vă impulsionează pozitiv.
Rețelele de socializare online trebuie folosite corespunzător ca un instrument de susținere a eforturilor profesionale și a nevoilor de socializare, dar nu pentru a pierde timpul cu jocuri precum Farmville.

5. Fii un învățător activ

Ești tentat să crezi că învățarea de lucruri noi îți răpește din timp, dar secretul este să-ți reduci timpul dedicat sarcinilor minore, eliberându-te pentru realizarea priorităților. Caută întotdeauna o nouă cale de a recâștiga o oră de aici sau acolo.

6. Destinde-te

Nu este nevoie să te chinui dacă nu poți face toate lucrurile pe care ai vrea să la faci, pentru că trebuie să-ți concentrezi atenția pe alte lucruri.

Sărbătorește fiecare pas înainte și continuă procesul de evoluție către o existență mai productivă. Orice bifare a unui nou obiectiv de pe listă ca realizat este o nouă victorie într-un război mare și lung.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •