Cum îți dai seama că cineva te minte?

McGuireWoods anunta extinderea echipei din Bucuresti cu trei noi consultanti

Tuturor ne place să credem că nimeni nu ne minte și că noi spunem mereu adevărul. Dacă suntem sinceri cu noi înșine știm că acest lucru nu este mereu adevărat. Așadar, cum îți dai seama că cineva te minte?

Câteodată aveam o vagă intuiție că persoana din fața noastră nu spune adevărul și îi cerem mai multe detalii pentru a testa acest lucru. Numai că, de multe ori nu discernem minciunile de adevăr și credem ceea ce persoana din fața noastră ne spune și ulterior realizăm că ne-a mințit. Acest lucru se întâmplă fie deoarece alegem să-l credem și ignorăm adevărul, fie din cauza faptului că acea persoană știe să mintă foarte bine.

Din fericire, există câteva semnale și indicii ale unei persoane care minte conform Business Woman Media. Iată care sunt ele:

  1. Păi…

O primă metodă de a afla dacă cineva de minte, este să îi pui o întrebare directă în legătură cu minciuna spusă care face apel la onestitatea sa. Dacă își începe răspunsul cu exclamația “Păi…”, în loc de “da” sau “nu”, înseamnă că minte.

Explicația este că atunci când cineva folsește cuvântul “păi” înainte de a răspunde unei întrebări, încearcă să câștige timp pentru a găsi un răspuns (minciună) cât mai plauzibil , care-l va scoate scoate cu basmaua curată și va muta conversația pe un alt topic.

2. De ce ar trebuie să te cred?

Când suspectezi pe cineva de minciună, una dintre primele întrebări pe care ar trebui să i le pui este: “De ce ar trebui să te cred?”.

Cu toate că genul acesta de indivizi par să aibă un răspuns pentru toate întrebările, când îi vei confrunta cu această întrebare nu vor avea, deoarece ei au presupus că i-ai crezut automat.

Atunci când o persoană se simte bănuită că minte va face tot posibilul pentru a te convinge contrariul. Va insista asupra faptului că spune adevărul și va folosi fraze precum “Poți să te încrezi în mine” sau “Te-am mințit eu vreodată?”. Însă, dacă ai suspiciuni asupra adevărului unei anumite afirmații, atunci sigur ceva este putred.

3.Stau foarte liniștiți

Un alt mod de a-ți da seama dacă cineva te minte este să te uiți la limbajul trupului lor. Acest lucru poate fi făcut prin a le pune o întrebare neașteptată în ce privește minciuna lor și le verifici reacția. Dacă reacționează prin a sta liniștiți, aproape nemișcați, atunci ai un bun semn al minciunii lor.

Explicația este dată de faptul că, atunci când sunt surprinși cu garda jos asupra unei minciuni, oamenii sunt ușor bulversați deoarece nu se așteptau să le iei la îndoială sinceritatea sau să le descoperi minciuna.

4. Oferă prea multe informații

Cu toate că, aparent, avem impresia că detaliile asupra unui lucru sunt un semn al adevărului celor spuse. Totuși, multe persoane care mint au tendința de a oferi o mulțime de detalii tocmai fiindcă au anticipat toate întrebările tale și încercă, prin oferirea cât mai multor informații, să-și acopere minciunile.

Cu cât cineva are un motiv să nu spună ceva, cu cât vrea să ascundă acel lucru, cu atât își va da toată silința să aducă cât mai multe lămuriri privitoare la activitățile desfășurate.

Dacă se spune că diavolul se află în detalii, câteodată cele mai bune minciuni sunt și cele mai simple, neavând nevoie de multe informații suplimentare.

5. Își ating sau acoperă gura

Când o persoană minte are tendința de a-și acoperi gura pentru a câștiga mai mult timp și pentru a te distrage de la ceea ce spune. Asta fiindcă știe că minte și nu sunt foarte sigure în ceea ce privește alibiurile aduse. Acesta este și motivul pentru care întârzie răspunsul. De asemenea, persoanele care mint au tendința de a privi într-o altă direcție atunci când vorbesc cu tine pentru a nu li se vedea pe față panica pe care o simt în timp ce încearcă să găsească argumente credibile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •