De ce stau angajații, la locul de muncă, pe rețelele de socializare

V-ați întrebat vreodată de ce angajații, colegii sau partenerii voștri intră pe Facebook sau Twitter în timpul programului de lucru? Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles, vin cu o explicație: în acele momente, creierul vrea să socializeze. 

Cercetarea UCLA, publicată în ”Journal of Cognitive Neuroscience”, arată că, în momentele de linişte, creierul se pregăteşte să se concentreze pe gândurile altor oameni sau ”să văd lumea printr-o lentilă socială”.

Citește și: Facebook introduce un motor de căutare

”Creierul are un sistem major care pare predispus la a ne pregăti pentru socializare în momentele de linişte. (….) În momentul în care eu, de exemplu, vreau să iau o pauză de la locul de muncă, reţeaua creierului mi se activează la fel ca și cronologia de pe Facebook, fapt ce mă determină să văd ce fac prietenii mei”, spune autorul studiului, Matthew Lieberman.

Cercetările explică de ce Facebook sau Twitter sunt diversiuni atât de populare pentru persoanele care simt că este necesar să ia o pauză, potrivit Digital Trends.

(Foto: mkhmarketing/www.flickr.com)