Mentalitate de învingător: ce nu vor spune niciodată oamenii de succes

Succesul nu vine niciodată peste noapte. E nevoie de multă muncă, inspirație și curaj. Totodată, persoanele de succes știu că reușita lor depinde de o mentalitate pozitivă și de atitudinea pe care o afișează atunci când lucrurile nu ies așa cum și-ar dori.

Citește și: Ce fac oamenii de succes înainte de culcare

Business Insider a realizat o lista cu propoziții pe care oamenii de succes nu le spun niciodată.

Nu e sarcina mea/Nu e problema mea

Există o regulă importantă pe care oamenii remarcabili o urmează – dacă sunt cu adevărat un oameni de succes, atunci îi vor ajuta și pe alții să reușească. Oamenii de succes înțeleg importanța lucrului în echipă și își apreciază partenerii și angajații, pentru că, indiferent de inspirația și situația financiară de care beneficiază, știu că reputația companiei lor se datorează, în mare parte, muncii angajaților.

Este imposibil/Nu se poate face

Oamenii de succes știu că restricțiile sunt o „creație a minții”, așa că evită să folosească cuvinte precum „nu pot”, „nu vreau”, „imposibil”.  Aceștia nu se plâng de piedicile sau barierele de care se lovesc, ci le văd că pe un proces necesar, că pe o lecție sau o oportunitate de a-și pune creativitatea în valoare.

Citește și: Sfaturi pentru antreprenori, de la liderii de business de succes

Îmi urăsc jobul/Urăsc compania la care lucrez

O altă calitate a oamenilor de succes este faptul că evită să facă afirmații negative despre locul de muncă. Indiferent cât de neplăcută este situația în care se află, întotdeauna evită să se plângă de job, parteneri sau colegi. Motivul este simplu: dacă își plâng de milă, nu fac decât să piardă timp și energie și să își încetinească drumul spre succes. În loc să-și exprime nemulțumirile și să aibă o atitudine răutăcioasă, oamenii de succes caută soluții.

Nu este corect/Meritam mai mult

Totodată, oamenii de succes nu se plâng despre cât de nedreaptă este viață cu ei. Succesul nu este un dar, ci rodul unei munci asidue, constante. În situații de acest tip, oamenii remarcabili nu țin discursuri despre faptul că nu au fost apreciați așa cum meritau, ci se gândesc la ce ar putea face pentru a demonstra că merită cu mult mai mult decât au primit.

Citește și: Secretul succesului: Sfaturi de la cei mai cunoscuți antreprenori din lume

Nu așa se fac lucrurile aici/Pentru că mereu s-a făcut în felul acesta

Deschiderea către nou este o altă trăsătură care caracterizează oamenii de succes. Nimeni nu a reușit vreodată ceva fără să nu încerce ceva diferit. Oamenii de succes știu asta și nu se tem să se abată de la norme, chiar dacă sunt stabilite de ei. Chiar dacă nu sunt de acord cu ideea cuiva, în loc să o refuze din start, oamenii de succes încearcă să înțeleagă o altă metodă de soluționare a situației, pentru a vedea care sunt avantajele și dezavantajele.

Aș fi putut/Ar fi trebuit să fac

Regretul este unul din cele mai apăsătoare sentimente. Tocmai de aceea, oamenii de succes profită de fiecare oportunitate care se ivește, care să nu-și „ofere șansa” de a regreta.

Nu am de ales/Nu există alte opțiuni/Am făcut tot ce am putut

A spune că nu ai de ales într-o anumită situație înseamnă victimizare. Întotdeauna există opțiuni și soluții, iar oamenii de succes știu să vadă oportunități acolo unde alți văd doar pierdere de timp și bani.

Citește și: Manageri de succes vs. manageri de insucces

(Foto: pixabay.com)

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •