Obiceiuri de milioane. Ce au în comun oamenii de succes

Oamenii de afaceri remarcabili sunt, în general, diferiți. Au, însă, și lucruri în comun, indiferent de sectorul economic în care se află. Este vorba de câteva obiceiuri de la care nu se dezic.

Partea bună este că obiceiurile care îi ajută în ascensiune nu sunt rezervate unor persoane privilegiate:

Obiceiul 1. O listă cu lucrurile pe care le aveți de făcut

Oamenii de succes își scriu de seara o listă cu lucrurile pe care le au de rezolvat a doua zi. Potrivit lui Joel Brown, fondatorul Addicted2success.com, o astfel de listă vă poate ajuta să vă prioritizați activitățile, astfel încât să fiți cât mai productivi cu putință.

Cum se procedează: Fiecare activitate din listă trebuie numerotată. Cea mai important task trebuie să fie primul. Restul activităților vor primi numerele de ordine pe care le considerați. Sarcinile vor fi rezolvate fix în ordinea în care au fost aranjate.

Obiceiul 2. Mintea, corpul și sufletul

90% dintre practicile de succes ale oamenilor de afaceri presupun o activitate fie sportivă, fie care să îi ajute să se concentreze, susțin cei de la Entrepreneur.com. Meditația pare a fi cea mai populară dintre ele pentru că, după spusele lui Deepak Chopra, este de două ori mai eficientă decât un somn de prânz.

Cum se procedează: Faceți o listă cu timpul pe care ar trebui să îl investiți, zilnic, pentru pregătirea fizică și mentală. 5 – 10 minute (în medie) – Exerciții de respirație, 15 – 20 minute (în medie) – Meditație, 20 – 30 minute (în medie) – Alimentație sănătoasă, 20 – 60 minute – Sport.

Obiceiul 3. Stabilirea scopurilor și vizualizarea lor

Cei mai mulți dintre oamenii de succes obișnuiesc să își noteze obiectivele, alături de planul prin care vor să le îndeplinească. Multimiliardarul Grant Cardone își scrie scopurile chiar și de zece ori pe zi, pentru a le avea permanent în vedere.

Cum se procedează: Atunci când vă stabiliți obiectivele, încercați să faceți fiecare task măsurabil, să obțineți feedback de la colegii de muncă și de la clienți. De asemenea, încercați să vă puneți limite de timp și să vă urmăriți constant progresul.

Obiceiul 4. Recunoștință și gândire pozitivă

Dacă o persoană se simte recunoscătoare pentru ceea ce are și gândește pozitiv, se va simți de neoprit pe drumul către succes.

Cum se procedează: Faceți un schimb de trei mulțumiri pe zi cu partenerii de afaceri sau cu un coleg. Atenție! Mulțumirile pe care le adresați trebuie să fie argumentate.

Obiceiul 5. Dezvoltarea personală

Oamenii de succes sunt în pas cu informațiile din domeniul în care activează. Fie că e vorba de a citi cărți cu sfaturi, de a viziona o emisiune care un invitat din același sector economic sau fie că încearcă să își sporească abilitățile. Dacă ei se îmbunătățesc în permenanță, la fel o va face și business-ul.

Cum se procedează: Citiți 20 de pagini pe zi. Într-un an, ați putea ajunge la o medie de 30 de cărți.

Obiceiul 6. Construiesc relații

Un alt obicei al oamenilor de succes este acela de a lega constant noi relații, de a construi poduri și colaborări, cu oamenii pe care îi au deja în companie sau cu cei pe care îi vor în companie. Pentru unii dintre ei, cu cât relații sunt mai solide, cu atât sunt mai eficienți.

Cum se procedează: Stabiliți-vă în agendă o întâlnire cu o persoană nouă în fiecare zi. Dacă nu puteți, atunci măcar o întâlnire de ”catch-up”.

(Foto: Sebastiaan ter Burg/www.flickr.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •