Power Words: Cuvinte prin care să-ți motivezi echipa

Cuvintele pe care le folosiți pot face diferența dintre un lider de succes și un lider în preajma căruia angajații nu vor să stea. Liderii remarcabili știu cum să-și motiveze și cum să-și inspire angajații, pe când ceilalți par a excela la capitolul critici și negativism.

Iată câteva cuvinte pe cale le puteți folosi, pentru a vă asigura că echipa pe care o coordonați este încrezătoare în forțele proprii și va realiza sarcinile încredințate în cel mai potrivit mod cu putință:

Minunat – Lauda este un motor puternic pentru motivare, așa că angajaților le prinde bine să audă ”ați realizat un proiect minunat”.

Scor – Adeseori, un proiect se realizează din sarcini mai mici. În munca de echipă, scorul e foarte important, pentru că este rezultatul muncii întregului grup. Câteva statistici despre vânzări, alături de ”aveți un scos bun”, ar putea fi de mare folos.

Fantastic – Dacă un angajat a îndeplinit o sarcină mai bine decît v-ați fi așteptat, nu ezitați să-i spuneți că a făcut o treabă fantastică.

Încântat – Un cuvânt care denotă mulțumire față de modul în angajații soluționează un task.

De acord – Când confirmați o acțiune, angajații înțeleg că aprobați munca pe care au depus-o sau pe care o vor depune.

Inspirat – Dacă un angajat a luat o decizie inspirată, înseamnă că a fost creativ și are abilități deosebite.

Implicat/Dedicat – Un mod bun de a-i arăta angajatului că ai observat interesul pe care îl acordă sarcinilor date, precum și atenția pentru detalii și rigurozitatea.

Respectat – Angajații se simt mai motivați când află că le respectați și admirați munca, precum și pregătirea. Veți câștiga, la rândul vostru, respect.

Iertat – Teama e un mare pas înapoi. Angajații se simt încrezători dacă le spuneți că erorile pe care le-au făcut într-o anume situație au fost uitate. E și o modalitate de a menține un mediu de muncă sănătos și echilibrat. De asemenea, dacă voi greșiți, e recomandat să vă cereți scuze. Chiar îi ajută!

 

(Foto: Chris Potter/www.flickr.com)