Decizia corectă: ce candidat alegi să angajezi, atunci când toți sunt calificați

Decizia corecta: ce candidat alegi sa angajezi, atunci cand toti sunt calificati

Atunci când o companie se confruntă cu decizia de a alege dintre candidații pentru un job, selectarea persoanei potrivită poate veni cu mai multe provocări la pachet. În timp ce, evident, este bine să ai mai mulți candidați calificați, decât pe nimeni, să realizezi pe cine să angajezi în final poate fi o sarcină destul de grea, mai ales când vine vorba despre angajarea managerilor.

Cu un grup de candidați bine calificați, alegerea dintre angajații potențiali poate părea a fi simplă. Dar pentru oricine care a avut sarcina de a decide care ofertant primește jobul, să ai un grup mai mare de candidați nu face neapărat procesul de selecție mai ușor.

Decizia corectă: ce candidat alegi să angajezi, atunci când toți sunt calificați

Atunci când se confruntă cu mai mulți candidați cu medii, abilități și referințe puternice, persoana care se ocupă de angajare trebuie să utilizeze strategii care pot expune trasaturile care semnalează candidații cei mai potriviți companiei. Decizia dintre candidați se bazează pe folosirea unui cadru pentru a face alegerea potrivită.

Iată câteva tehnici care ajută agențiile de personal, recrutorii și profesioniștii în domeniul resurselor umane să ia decizii pentru selectarea unui candidat la un loc de muncă atunci când există mai multe opțiuni calificate.

Afișează istoricul de lucru al unui candidat pentru poziția deschisă

Prin revizuirea CV-urilor cu un obiectiv strategic, cei care se ocupă de angajare pot vedea trecerea de o poziție la alta, timpul petrecut în fiecare funcție și asa mai departe. Istoria activității spune o poveste?  Oferiți candidatului oportunitatea de a-și exprima propria experiență de muncă, astfel încât să puteți auzi povestea în propriile cuvinte.

Utilizează validarea de la egal la egal pentru a alege candidatul potrivit

Una dintre cele mai bune modalități de a determina care candidat se potrivește mai bine este de a mobiliza membrii echipei existente în acest proces. Oferind angajaților oportunitatea de a te ajuta să iei decizia de angajare, nu numai că sporești șansa candidatului de succes, dar are un impact pozitiv asupra membrilor echipei actuale.

Din echipa care se va alătura candidatului la locul de muncă, selectează un set divers de persoane cu diferite niveluri de expertiză. Apoi, lăsă-i să-și angajeze candidații, stabilind linii directoare pentru acest proces și așteptările tale, dar și feedbackurile odată ce interviurile sunt complete. Acesta este un domeniu în care managerii de angajare pot învăța cel mai mult despre toți cei implicați pe ambele părți ale procesului decizional.

Testează abilitățile de rezolvare a problemelor

 Utilizează un scenariu care imită o problemă stabilită pentru echipă, fie că membrii ei s-au mai întâlnit cu ea sau se vor întâlni cu ea. Include detalii pertinente ale situației, evitând în același timp să oferi candidatului informații despre modul în care trebuie să răspundă. Cheia este de a evalua răspunsurile candidatului, de a determina stilul lor de rezolvare a problemelor și de a învăța cum reacționează la problemele din lumea reală cu care s-ar putea confrunta în viitor.

Ruperea unei legături între mai mulți candidați calificați

S-ar putea să existe un scenariu în care mediile candidaților calificați și celelalte pe care le-au desfășurat în cadrul strategiilor de mai sus sunt competitive sau foarte asemănătoare, iar decizia se lovește de un zid. Un candidat poate avea abilitățile necesare în timp ce altul poate să fi îndeplinit anterior funcțiile acestea.

Iată trei valori calitative care te ajută să vă verifici candidatul în momentul în care plaja de candidați devine competitivă:

Ce candidat a discutat cu entuziasm despre oportunitatea locului de muncă și de ce căutau să facă o schimbare în acest moment al carierei?

Între candidații de vârf, evaluează întrebările pe care le-au pus și modul în care le-au pus. Care dintre ei a pus mai multe întrebări insightful? Care a continuat cu  întrebări suplimentare?

Utilizează fiecare resursă pe care o ai la dispoziție

În cele din urmă trebuie să iei în considerare toți acești factori pentru a face cea mai bună alegere pentru compania. Deciderea asupra unui candidat care se potrivește perfect nevoilor echipei este un proces gestionat de mulți factori de decizie. Indiferent de persoana care evaluează  talentul, alegerea a doi sau mai mulți candidați calificați este un exercițiu provocator. Cu toate acestea, prin folosirea unei abordări deschise și transparente a unei echipe colaborative, vei face alegeri mai bune, utilizând date complete și îmbunătățind nu numai procesul de selecție, ci și perspectivele celor care au sarcina de a lua decizii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •