3 moduri de a te comporta cu oamenii care nu te plac

Modul în care interacționezi cu oamenii alături de care lucrezi este un aspect important al locului de muncă. În timp ce cu anumiți oameni simți că te-ai conectat rapid și că aceștia sunt pe aceeași lungime pe undă cu tine, cu alții, în schimb, te simți deconectat din primul moment în care îi întâlnești.

Lucrurile devin cu adevărat dificile atunci când trebuie să lucrezi săptămânal sau chiar zilnic cu o astfel de persoană. Este normal ca unii oameni să ne placă mai mult, iar alții mai puțin.

Pentru a lucra eficient alături de o persoană față de care nu te simți bine, trebuie să descoperi care sunt lucrurile care vă unesc. Iată de unde poți începe, conform publicației Muse:

1. Nu mai încerca

Imediat ce observi că un om nu te place, instinctul te face să-ți dai toată silința pentru a intra în grațiile lui. Greșit! Nu știm de ce, dar majoritatea dintre noi ne dăm rapid seama când cineva încearcă să ne intre pe sub piele, iar aceste străduințe ne îndepărtează și mai mult de acel om.

Cea mai bună atitudine este să uiți că între tine și respectivul coleg ar exista vreo tensiune ori antipatie. Nu încerca să faci glume cu el, uită de discuțiile de duzină,  discută cu el lucruri legate strict de serviciu. Vei vedea, din momentul în care renunți la a mai încerca să te faci plăcut, că te vei înțelege mai bine cu respectivul coleg.

2. Oprește-te din vorbit

Mulți dintre noi, atunci când sunt nervoși sau anxioși, avem tendința de a vorbi mult prea mult. Acesta este ultimul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să-l câștigi de partea ta pe colegul distant. Dacă cineva nu te simpatizează, faptul că vorbești mult nu-l va face să te placă. În schimb, o bună metodă este aceea de a începe să asculți, vezi ce spune colegul tău. Lasă-l să vorbească. Nu-i completa frazele, atunci când vorbește. Respectiva persoană va aprecia faptul că este ascultată. Așa cum spune și zicala: „tăcerea este de aur”. Ofere-i colegului șansa de a vorbi. Înainte să-ți dai seama, te va întreba din proprie inițiativă ce părere ai despre un anumit lucru.

3. Cere ajutorul

După cum am spus mai devreme, încercarea de a impresiona pe cineva care e distant față de tine, rareori dă rezultate. Mai rău, cu cât de străduiești mai mult, cu atât ai șanse mai mici să câștigi simpatia acelei persoane. Fiecare dintre noi apreciază să fie întrebat despre un lucru la care se pricepe foarte bine, inclusiv colegul cel distant. Alegere o zonă în care acesta excelează și găsește ocazii în care să-i ceri ajutorul. Dacă se pricepe la Excel, întreabă ceva despre calculul tabelar. Fii punctual în întrebările tale și ofere-i colegului oportunitatea de a-ți arăta ce știe.

Cu toții avem persoane care pur și simplu nu ne plac. Chiar dacă familia și prietenii ne găsesc fermecători, mereu vor fi oameni care să nu ne înghit. Ghici ce? Acest lucru este normal.

Dar, deoarece cadrul organizațional  ne cere uneori să interacționăm cu indivizi care nu ne plac, trebuie să găsim o modalitate de a detensiona atmosfera și de a munci eficient alături de acești oameni.

Data viitoare când dai peste o astfel de persoană, încearcă metodele enumerate mai sus. Spune-ne apoi cum a fost. Succes!

(Sursa foto:Flickr, Steve Wilson; stocksnap.io)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •