Cum să recrutezi prin joacă

Cum să recrutezi prin joacă

Interviul clasic decurge astfel. Te imbraci frumos, de cele mai multe ori la costum, iei cu tine o copie a CV-ului tău, ajungi la întâlnire, iar apoi trebuie să răspunzi la o serie de întrebări standard: ce locuri de muncă ai mai avut?, de ce vrei sa lucrezi pentru o companei sau alta? etc.

Dar dacă regulile s-ar schimba, iar la interviul de angajare ești pus sa te joci?

Ei bine, aceasta este varianta aleasă de un start-up din Statele Unite ale Americii, numit Knack care și-a propus, potrivit Forbes, să aducă oameni talentați în echipă prin intermediul unui joc. Pentru ei, dincolo de o prezentare pe hârtie și aspectul unui candidat, contează și comportamentul lui, valorile și calitățile reale pe care le are.

Prin urmare, o echipă de la Knack compusă din oameni de știință, specialiști în software-uri, designeri de jocuri și artiști au pus la punct o serie de jocuri prin intermediul cărora pot realiza un portret clar al candidatului.

Unul dintre jocuri se numește „Wasabi Waiter”  și presupune identificarea expresiilor unor personaje care intră într-un restaurant. Scopul este acela de a menține clienții fericiți. Dintr-un astfel de joc, cei de la Knack își pot da seama cât de empatică este o persoană, dacă își asumă riscuri, dacă ia decizii rapid, dacă este introvertit sau extrovertit. Jocurile, practic, formează o amprentă a candidatului, un knack personal.

Datele furnizate de jocurile realizare de Knack nu sunt unele superficiale, ci extrem de importante într-o societate care se mișcă repede. Dacă de exemplu, un restaurant vrea sa facă angajări va avea nevoie să știe dacă un candidat este introvertit sau extrovertit, dacă Morgan Stanley face angajări va trebui să aleagă între o persoană care își asumă riscuri sau o persoană care nu riscă prea mult.

Knack este doar un exemplu pentru cum se poate face recrutarea într-un mod inedit, dar eficient. În 2014, tot mai multe companii, spun specialiștii, ar trebui să ia în considerare folosirea unor astfel de abordări în găsirea candidaților potriviți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •