Cum să angajezi oameni din afara industriei tale

Cum sa angajezi oameni din afara industriei tale

Companiile angajează în mod obișnuit pentru diversitatea tradițională, dar diversitatea experienței și a gândirii sunt, de asemenea, importante pentru succes.

Când aud termenul „diversitate”, majoritatea oamenilor se gândesc la gen sau rasă – o tendință de înțeles, având în vedere importanța ambelor elemente. Între timp, concepte precum diversitatea experienței și diversitatea industriei sunt în mare măsură uitate.

Cum să angajezi oameni din afara industriei tale

Companiile adesea ignoră nevoia de a recruta persoane care ar putea veni și modifica modul în care își desfășoară activitatea pur și simplu pentru că doresc să păstreze status quo-ul.

Dar organizațiile nu pot crește decât dacă aduc puncte de vedere diverse care promovează inovarea, aduc perspective noi și îmbunătățesc luarea deciziilor. Liderii de afaceri trebuie să se gândească diferit la modul în care acestea completează lacunele din companiile lor, în special pentru că cercetările ManpowerGroup sugerează că 45% dintre angajatori nu pot găsi angajați cu abilitățile necesare, scrie business.com.

Citește și: Când ar trebui să angajezi primul om de HR

Lumea este în continuă evoluție, iar o forță de muncă ce cuprinde toate aspectele diversității este ceea ce diferențiază cele mai de succes companii față de restul.

Adesea este mai valoros să iei în considerare candidații care au abilități înnăscute și transferabile învățate de-a lungul timpului, cum ar fi conducerea, să fie un agent al schimbării, să aibă o pasiune pentru a învăța lucruri noi și să fii un cursant rapid. Este relativ ușor să predai cunoștințele din industrie celui care are nevoie de ele pentru a funcționa într-un rol.

Este mult mai provocator – și durează mult mai mult – să aduci pe cineva care să aibă experiență în industrie, dar care să nu aibă abilitățile de conducere înnăscute necesare pentru a face o schimbarea.

Persoanele care sunt noi într-o industrie nu sunt atât de susceptibile să se simtă constrânse de practicile standard la care toată lumea aderă. Vor aplica lecțiile învățate în pozițiile lor anterioare, ceea ce poate duce la rezultate surprinzătoare și impresionante. Acești candidați văd totul dintr-o perspectivă nouă și pun întrebări provocatoare pentru a căuta o înțelegere, care să le permită să servească drept catalizatori pentru schimbare.

Citește și: Decizia corectă: ce candidat alegi să angajezi, atunci când toți sunt calificați

  •  
  •  
  •  
  •  
  •