Departamentul în care femeile-manager au ajuns să fie mai bine plătite decât bărbații

femeie

Femeile pot fi depășite numeric în managementul de top din lumea corporatistă, dar există un departament  în care sunt mai bine plătite decât bărbații.

Salariul mediu al unei femei pe funcție de director financiar (CFO) la o companie din S&P 500 l-a depășit anul trecut pe cel al unui omolog de sex masculin, potrivit unei analize realizate de către firma de resurse umane Equilar împreună cu Associated Press.

Tendința rezultată este similară cu cea observată în ultimii ani și în rândul directorilor executivi (CEO), scrie CNBC.

Salariul mediu pentru directorii financiari de sex feminin a crescut anul trecut cu aproape 11 la sută, la 3,32 milioane de dolari. Salariul mediu pentru un CFO  de sex masculin a crescut cu 7 la sută , până la 3,3 milioane  de dolari.

Creșterile de salarii, atât pentru bărbați și femei, se datorează extinderii rolului CFO, care are mai multă responsabilitate.

„Directorul financiar nu mai este doar un simplu contabil”, a declarat Josh Crist, Managing Director la firma de executive search Crist Kolder Associates.

Companiile și acționarii au devenit mai preocupati cu privire la securitatea și reglementarea financiară după criza economică iar directorii financiari au început să joace un rol mai important în strategia companiilor.

Foto: stocksnap.io