Doar 33% dintre angajații români apreciază că le-ar fi ușor să găsească un nou loc de muncă

54% dintre clienții de e-commerce citesc Product Review-uri înainte de cumpărare

În timp ce 62% dintre angajații români sunt satisfăcuți și foarte satisfăcuți de actualul loc de muncă, 57% declarându-se optimiști și foarte optimiști cu privire la viitorul lor la actuala slujbă, doar 33% apreciază că le-ar fi ușor să găsească un nou loc de muncă.

În schimb, 42% consideră că acest lucru ar fi greu și foarte greu de realizat, relevă un studiu IRES, realizat la cererea Up România (fosta Chèque Déjeuner România), una dintre companiile ce oferă angajatorilor produse și servicii pentru motivarea și fidelizarea angajaților, recompensarea și stimularea vânzărilor, precum și instrumente pentru susținerea programelor și proiectelor sociale.

Încrederea în găsirea cu ușurință a unui nou loc de muncă crește odată cu nivelul de educație (41.5% dintre cei cu studii superioare) și valoarea salariului actual (44.1% dintre cei cu salarii nete peste 2000 lei), iar bărbații (38.5%), angajații până în 35 de ani (48.3%), cei din mediul urban (37%) și cei care lucrează în mediul privat (39.2%) declară că le-ar fi ușor și foarte ușor să își găsească o nouă slujbă în comparație cu femeile (24.8%), celelalte categorii de vârstă – 36-50 de ani (29,5%), 51-65 de ani (22,8%) –, angajații din mediul rural (28.1%) și cei care lucrează în sectorul public (25.6%).

Citeşte şi De ce să rămâi la un job care îți displace

„Aceste date ne arată o realitate văzută din două perspective. Pe de o parte, există un optimism generalizat în rândul celor care au un loc de muncă și care prezintă grade mari de satisfacție, ceea ce evident este îmbucurător, în special dacă ne gândim la productivitatea muncii. Un angajat care își percepe locul de muncă ca mulțumitor și satisfăcător, va fi mai implicat și mai productiv. Pe de altă parte, scepticismul mare legat de găsirea unui nou loc de muncă ne arată că acest optimism față de actualul loc de muncă este un optimism constrâns, urmare a percepției că piața muncii suferă de lipsa oportunităților”, a declarat Elena Pap, directorul general Up România.

Angajații români regretă mai mult colegii decât activitatea în sine atunci când părăsesc un loc de muncă

Deși declară în proporție covârșitoare că munca lor este interesantă, provocatoare, motivantă (peste 60%), angajații intervievați în cadrul studiului IRES au tendința să regrete în primul rând colegii (35%),  mai presus de activitatea propriu-zisă (26%) și salariul (19%). Majoritatea angajaților români participanți la cercetare se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de relațiile cu colegii, superiorii ierarhici direcți și cu managementul, cele mai mulțumitoare fiind cele cu colegii (72%). Relațiile de calitate, bazate pe respect reciproc, între colegi și între colegi și angajator/management, figurează printre elementele menționate de angajați drept definitorii pentru o bună calitate a vieţii la locul de muncă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •