Manager de proiect: companiile vor gândire la rece și voce caldă

Managementul de proiecte este un domeniu care se bucură de tot mai multă importanță în ultimii ani, în principal, datorită faptului că tot mai multe activități se desfășoară ca niște proiecte.

În ultima vreme, a apărut o cerere tot mai mare de manageri de proiect. Biroul American de Statistică a Muncii estimează că numărul de locuri de muncă pentru acest post va crește cu 15% până în 2022. Ce companii au nevoie de manageri de proiect? Companiile din IT, de exemplu, care investesc masiv în proiecte noi.

Citește și: Obiceiurile unui manager ineficient și efectele asupra angajaților

„Piața a crescut, iar noi nu vedem, în viitor, o încetinire”, spune John Reed, senior executive director IT, la compania Robert Half Technology. „Există o mulțime de proiecte și tot mai multe companii au decis că e mai bine să aibă un manager de proiect pregătit pentru așa ceva decât cineva care învață din mers”.

Ceea ce este necesar

A fi manager de proiect este o provocare – sarcinile presupun o combinație de competențe în afaceri, abilități tehnice și de conducere. Managerii de proiect trebuie să dezvolte și să consolideze proiecte, dar să se și asigure că sunt îndeplinite reperele cerute de superiori / clienți.

Citește și: Manageri de succes vs. manageri de insucces

Mai mult, potrivit lui Patty Coffey, partner în divizia IT a companiei WinterWyman, managerii de proiect trebuie să facă față unei responsabilități enorme, dar, de obicei, nu au o autoritate prea mare asupra echipelor cu care lucrează, așa că trebuie să aibă cunoștințe avansate de comunicare și de team-building, pentru a se asigura că oamenii își fac treaba.

„Este nevoie de gândire la rece și de o voce caldă. E obligatoriu să-i motivați pe cei pe care îi coordonați. Astfel, ne întoarcem către practicile fundamentale de management: puteți să gestionați resursele, să comunicați, să negociați?”, a susținut Coffey pentru Computer World.

Citește și: Ce se întâmplă atunci când însuşi managerul îşi pierde engagementul?

Datorită cerințelor postului, Coffey susține că firmele doresc să vadă la un manager de proiect combinația potrivită (pentru compania lor) între competențe și experiență.

(Foto: pixabay.com)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •