5 stiluri de management pe care șefii buni le evită

5 stiluri de management pe care sefii buni le evita

Nu este nebuneşte să te gândești că vei deveni lider la un moment dat în timpul vieții tale, indiferent dacă vorbim de o poziţie de manager al unei echipe mici, un director regional sau chiar un CEO. Această avansare este posibil să fie însoțită de următoarele: o creştere a salariului, o schimbare a titlului și, cel mai important, o responsabilitate sporită.

Oamenii uită adesea de ultima parte când visează la titluri. Coordonarea celorlalți este o responsabilitate mare în care nu trebuie doar să poți gestiona sarcinile proprii, ci și volumul de muncă și obiectivele angajaților tăi, precum și dinamica echipei. Cu atât de multe lucruri de urmărit, este ușor să devii unul dintre acei șefi, pe care nimeni nu îi suportă.

Fiind condus de cineva care nu este bun la asta, poate fi un dezastru, deoarece managerii tind să învinovățească pe oricine şi orice altceva pentru pierderea oamenilor, mai puţin pe ei, ignorând însă esența problemei, că oamenii nu părăsesc un loc de muncă, ei părăsesc managerii. Aşadar, dacă nu doreşti să îţi faci oamenii să plece, încearcă să eviți următoarele stiluri de management.

  1. Cel care ştie totul

Da, ai fost ales pentru un motiv. Dar acest motiv nu este pentru că știi totul despre toate. Indiferent de titlul tău, există întotdeauna ceva nou de învățat. Mai ales de la echipa ta, care lucrează zi de zi la proiectele tale. Probabil că au soluții și idei inteligente și inovatoare, şi eventual probleme pe care nici măcar nu le cunoști.

„Fiind cel mai bun, nu înseamnă să știi mai mult. A fi cel mai bun este să recunoști cu încredere că nu știi totul, îmbrățișând toate ocaziile de a învăța și de a crește primind din înțelepciunea celorlalți. Ai încredere în capacitatea ta de a învăța, nu în cantitatea de informații pe care o cunoști deja. Aminteşte-ţi întotdeauna că înțelepciunea vine de la dobândirea de cunoștințe și de experiență într-un interval de timp – nu într-o zi sau o săptămână – de-a lungul vieții, așa că, nu înceta să înveţi”, spune Amy Rees Anderson, Managing Partner al REES Capital.

Când cineva pe care coordonezi (sau oricine) are o idee mai bună decât tine sau știe ceva ce tu nu ştii, nu e un lucru rău. De fapt, munca ta este mai ușoară, pentru că nu trebuie să ai toate răspunsurile.

Citește și Liderii sunt sursa schimbării în organizație

  •  
  •  
  •  
  •  
  •