Sumele alocate de angajatorii români pentru masa de prânz a angajaților, în creștere

Sumele alocate de angajatorii romani pentru masa de pranz a angajatilor, in crestere 1

Valoarea medie a unei mese de prânz achitată cu tichete de masă Ticket Restaurant a fost în acest an de 22.13 lei, conform analizelor Edenred, cea mai mare companie emitentă de carduri și tichete preplătite pentru companii și angajaţi.

Valoarea medie a tichetelor de masă acordate de angajatorii din România a crescut progresiv cu peste 40% în ultimii 2 ani și continuă tendința de creștere și în ultimul trimestru al anului 2018, conform analizei Edenred. Valoarea maximă a tichetelor de masă, conform cadrului fiscal, este de 15.18 lei pentru fiecare zi lucrătoare, fiind deci cu 30% sub costul mediu al unei mese de prânz.

„Una dintre principalele tendințe pe piața muncii este că angajatorii au devenit foarte interesați să creeze un mediu organizațional pozitiv. O mare parte din companii s-au distanțat deja,  mărind valoarea tichetelor de masă oferite angajaților până la valoarea maximă permisă prin cadrul fiscal, respectiv 15.18 lei/ zi.  Astfel, aceste companii susțin alimentația sănătoasă și pauza de prânz a angajaților, generând un dublu impact în motivarea și retenția acestora. Un stil de viață mai sănătos al angajaților și o mai bună coeziune a echipelor se reflectă direct în creșterea performanței, scăderea absenteismului și reducerea rulajului de personal”, spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

O analiză făcută asupra portofoliului Edenred de clienți cu peste 250 de angajați evidențiază faptul că în cadrul companiilor care acordă tichete de masă cu valoarea nominală maximă, rulajul angajaților este de 12 ori mai scăzut decât în cele care acordă o valoare minimă (sau scăzută).

„Competiția pentru angajati este intensă, astfel că majoritatea companiilor au crescut atât salariile, cât și beneficiile extrasalariale oferite angajaților, pentru a-și maximiza atractivitatea ca angajatori. Tendința principală pe care o observăm pentru ultimul trimestru al anului 2018 este o creștere și mai pronunțată a valorii tichetelor de masa oferite angajaților, concomitent cu adopția masivă a tichetelor de masă înformat modern, pe card”,  declară Dana Sîntejudean.

Citește și 6 din 10 angajatori vor acorda angajaților prime de sărbători

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •