Căutăm atitudinea optimistă, spiritul antreprenorial şi pasiunea

Cautam atitudinea optimista si spiritul antreprenorial

În mod normal, ne căutăm talentele în cadrul companiei, dar şi extern, în mediul de business. Ceea ce căutăm în mod deosebit la oameni sunt atitudinea optimistă, spiritul antreprenorial, pasiunea pusă în ceea ce fac, felul în care comunică.

În fiecare etapă, organizaţia are nevoie de anumite trăsături şi abilităţi ale oamenilor. Pentru a le acoperi, plecăm de la strategia şi obiectivele companiei, declinate în diverse proiecte. Mai departe, în funcţie de natura şi anvergura proiectelor ce se vor implementa, căutăm competenţele necesare, în interiorul sau în exteriorul organizaţiei.

Ni s-a întâmplat, în timp, să dăm peste talente în împrejurări aparte. În cadrul unei agenţii de publicitate, am descoperit un copywriter cu multe idei, dornic să le vadă puse şi în practică.

Citește și Avem nevoie de talente! De unde le luăm? (II)

Avem nevoie de talente! De unde le luăm? (III)

Avem nevoie de talente! De unde le luăm? (IV)

În teren, am găsit oameni capabili să rezoneze şi la nivel macro, nu doar micro; în fabrici – oameni de linie, foarte capabili şi dornici de inovaţie de produs. Important e să fii atent la nevoile oamenilor şi ale business-ului, să le calibrezi şi potenţezi reciproc. Oamenii sunt resursa cea mai importantă a unei afaceri.
Când identificăm şi plasăm pe post un talent, avem grijă să-i ajustăm job description-ul la potenţialul şi competenţele sale. În teorie e greşit, dar în practică a dat rezultate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •