Unde găsim specialiștii și cât investim în recrutare în 2016?

Cât costă recrutarea unui candidat pentru o poziție de top management, sau a unui specialist performant? Dar cât durează? Cât de calificați trebuie să fie oamenii care îl recrutează și cât costă aceștia? Răspunsurile la aceste întrebări sunt cifre care cauzează grimase pe figurile directorilor financiari și ale managerilor. În anul 2016, tehnologia este de partea noastră dacă știm să profităm de ea. Radu Stănescu a fost unul dintre cei care au știut să descâlcească problema recrutării și să o simplifice pentru companiile din România și nu numai.

În cadrul unei conferințe de presa care a avut loc la Manufaktura, joi, 4 februarie 2015, s-a lansat platforma 1tedjob.com, un spațiu virtual de recrutare pentru companii și candidați. Noutatea pe care o aduce acest produs în piața HR românească este capacitatea acestui website, prin instrumentele atent elaborate de recrutare, de a facilita procesul de angajare atât pentru companii cât și pentru potențialii angajați.

1tedjob poate fi folosită de ambele entități, aceasta oferind o serie de beneficii atât pentru afacerile în căutare de oameni specializați, atât în țară cât și în străinătate, cât și pentru profesioniștii aflați în căutarea unui job de vis.

Practic, orice companie care se înregistrează în platformă poate desfășura aici un procent de până la 80% din procesul de recrutare de talente, economisind astfel resursele de timp și financiare pe care le implică o angajare standard. În 1tedjob, orice business își poate crea un cont de pe care să posteze anunțuri de angajare, poate crea teste specifice pe care potențialii candidați să le susțină pentru a le testa abilitățile, le pot cere acestora să răspundă unui set de întrebări în cadrul unor interviuri video și abia după ce tinerii trec de toate aceste etape vor fi chemați la o întâlnire doar cei cu adevărat potriviți pentru poziția pe care doresc să o ocupe.

La polul opus, candidații beneficiază de o platformă în care își pot construi un profil ca la carte, pot susține teste predefinite care îi ajută atât să își adauge certificări în portofoliu, dar îi și ghidează spre acele domenii în care s-ar potrivi, pot urca interviuri filmate cu ei înșiși pentru a-și spori șansele de angajare și multe altele.


Procesele sunt astfel simplificate pentru ambele categorii, iar oamenii potriviți ajung în posturile potrivite.

Inițiatorul acestei platforme este Radu Stănescu, cu un background în consultanța de business de peste 20 de ani timp în care a colaborat cu mai mult de 50 de businessuri naționale și internaționale și care a construit această soluție de recrutare pe baza problemelor identificate pe parcursul carierei sale ca recruiter și manager.

Pentru viitor, echipa din spatele proiectului are planuri mari, așa cum o spune și Radu Stănescu: ”1tedjob.com cu siguranță nu se va opri aici. Vom continua să adăugăm proceduri specializate de evaluare a candidaților, vom continua să oferim resurse utile companiilor și tinerilor în căutare de joburi prin intermediul blogului nostru, vom încerca să vă ținem la curent în permanență cu piața și vom face tot posibilul să aducem împreună un număr cât mai mare de oameni potriviți unii pentru ceilalți. Suntem convinși că în viitorul foarte apropiat 1tedjob se va transforma în soluția optimă pentru crearea punții dintre talentul veritabil și companiile care îl caută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •