Interviu la micul dejun: Modul neconvențional prin care un CEO își testează viitorii angajați

Walt Bettinger. Interviu la micul dejun: Modul neconvențional prin care un CEO își testează viitorii angajați

Walt Bettinger, CEO al companiei de brokeraj Charles Schwab, vrea să știe ce tip de persoană este un candidat, înainte de a-i oferi un loc de muncă. Dar modul lui de a afla acest lucru este neconvențional. Într-un interviu acordat recent The New York Times, Bettinger spune că, atunci când face angajări, el este mai degrabă preocupat de caracterul și de ce fel de persoană este candidatul respectiv, potrivit BusinessInsider.

„Pun întrebări cum ar fi: Care sunt cele mai mari succese din viața ta?. Vreau să aflu este dacă lumea lor se învârte doar în jurul lor sau al altora. Și îi întreb și despre cele mai mari eșecuri din viața lor pentru a vedea dacă și le asumă sau dacă dau vina pe alții”.

Dar un alt lucru face ca metoda sa recrutare să fie mai neobișnuită.

Citește și Interviu angajare: 4 întrebări comune și moduri memorabile de a le răspunde

Bettinger invită candidatul la micul dejun, dar ajunge la restaurant mai devreme pentru a-i cere chelnerului să încurce în mod intenționat comanda celui care va lua masa cu el.

„Procedez așa pentru că vreau să văd cum reacționează persoana. Asta mă ajută să înțeleg modul în care candidatul face față problemelor. Se supără, se enervează sau este înțelegător? Și în viața de zi cu zi, inclusiv la job, apar probleme”, explică Bettinger.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •