Perspective și strategii investiționale în 2017

Perspective și strategii investiționale în 2017

În cadrul evenimentelor „Perspective investiționale în 2017 și Live Trading”, organizate la Cluj-Napoca și București, Przemysław Kwiecień, Analistul Șef al grupului XTB și Claudiu Cazacu, Analist Șef XTB România au dezbătut subiecte de referință ale momentului pentru investitori. Cele două evenimente s-au bucurat de prezența unui număr important de persoane interesate de investițiile în piețele financiare, acestea având ocazia să afle prognozele și scenariile de evoluție a piețelor de capital din Statele Unite, Europa și România de la specialiștii în domeniu.

Przemysław Kwiecień, Doctor în economie și certificat CFA, a abordat o gamă variată de instrumente financiare, discutând posibile scenarii de evoluție pentru dolarul american, moneda unică europeană, lira sterlină, yenul japonez, dolarul australian, petrol, aur, cupru și bumbac. Având experiență în domeniul financiar, atât prin prisma consilierii ministrului Finanțelor din Polonia, cât și prin ocuparea poziției de economist în industria bancară, cu specializare în prognoza valutară, Kwiecień este de părere că aprecierea consistentă a dolarului american s-a realizat în baza speculațiilor referitoare la numărul de majorări ale ratei de dobândă în 2017, fapt care generează riscuri suplimentare pentru cumpărători în viitor. Totodată, Analistul Șef al grupului XTB consideră că prețul petrolului nu a depășit riscul unei corecții negative majore, iar prețul bumbacului s-ar putea afla într-o zonă de supra-cumpărare.

Citeşte şi Care sunt domeniile de investiţii profitabile în 2017

Pe de altă parte, Analistul Șef al XTB România, Claudiu Cazacu, a susținut prezentări axate pe piețele de capital din Europa și România, abordând pe termen lung principalii indici europeni: DAX 30, FTSE 100, FTSE MIB și BET. În cadrul evenimentelor, Claudiu Cazacu a discutat despre potențialul investițiilor în piața de capital din România, în comparație cu plasamentele bancare la nivelul curent al ratelor de dobândă, despre situația pe plan politic din Europa, dar și despre riscul ca Brexit-ul să aibă un efect de contagiune. Având experiență ca trader activ încă din 2004, reprezentantul sucursalei din România analizează piețele financiare atât din punct de vedere tehnic, cât și fundamental, fiind convins că abordarea duală este calea spre optimizarea tranzacțiilor.

„Perspective investiționale în 2017 și Live Trading” face parte din seria  evenimentelor dedicate piețelor financiare, organizate de XTB România, iar informațiile prezentate de către cei doi analiști reprezintă o parte din rapoartele și analizele de piață oferite în mod gratuit clienților XTB România, atât prin evenimente offline, cât și în cadrul programului educațional online XTB Trading Academy.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •