20 de motive să-ți lași angajații să lucreze de acasă

Există o mulțime de efecte benefice asupra companiei dacă angajații sunt lăsați să lucreze de acasă, spune Cynthia Johnsons, contributor Entrepreneur.com și director de dezvoltare a brandului la American Addiction Centers.

Aceasta prezintă câteva motive pentru care ar fi bine ca angajații să lucreze de acasă cel puțin o dată pe săptămână:

 1. Vor pierde mai puțin timp cu drumul.

Prin renunțarea la mersul la birou, angajații vor economisi timp, dar vor avea şi moralul ridicat. În plus, vor cheltui mai puţini bani cu transportul în comun sau cu benzina.

 1. Vor fi mai productivi.

Un studiu a constatat că angajații Stanford care lucrează de acasă sunt cu 13% mai productivi în comparație cu omologii lor care lucrează de la birou.

 1. Vor fi mai fericiți.

Toată lumea vorbește despre echilibrul dintre muncă și viața personală în aceste zile. Ce modalitate mai bună de a îmbunătăți echilibrul dintre muncă și viața personală a angajaților decât aceea de a-i lăsa să lucreze de acasă?

 1. Este mai ușor ca niciodată.

Puteți fi conectat la birou fiecare minut din fiecare zi, dacă doriți, datorită internetului. Conceptul de lucru de la domiciliu ar fi părut ciudat acum 20 de ani, dar acum suntem în secolul 21. Puteți avea acces la wifi aproape oriunde, iar instrumentele precum GoToMeeting și Skype facilitează comunicarea la distanță.

 1. Nu vei mai plăti chirie pentru spațiul de birou.

Lucratul de acasă  înseamnă fie nici un birou, fie unul mai mic. Dacă nu vrei să faci trecerea la munca integrală de la domiciliu, încearcă să organizezi programul de lucru astfel încât să ocupi spaţii cât mai mici.

    6.   Nu vei mai cumpăra rechizite de birou.

Dacă lași angajații să lucreze de acasă, poți reduce o mulțime de cheltuieli, cum ar fi și cele cu diverse rechizite pentru birou.

    7.   Nu vei mai plăti pentru gustări la birou.

Același lucru precum în cazul rechizitelor este valabil şi pentru gustările de la birou. IBM a economisit astfel aproximativ 100 de milioane de dolari anual de când a implementat un program de lucru la distanță.

    8.  Nu vei mai pierde timpul cu ședințe inutile.

Tu și angajații tăi veți fi mai productivi dacă veți renunța la ședințele inutile și la alte obiceiuri consumatoare de timp aiurea la birou.

9.  Îi poți angaja pe cei mai buni profesioniști, indiferent unde s-ar afla.

Lipsa unui birou înseamnă capacitatea de a lucra cu oricine. Rețelele de freelanceri cum ar fi Toptal au profitat de pe urma acestui concept, conectând companiile de top cu cei mai buni dezvoltatori de software din întreaga lume.

   10. Angajații vor fi mai puţin tentați să plece.

Munca la domiciliu îi face pe angajați fericiți. Angajații fericiți nu pleacă la altă companie.

   11. Ai putea câștiga capital de imagine.

Yahoo a apărut peste tot la știri atunci când a oprit programul de lucru de acasă, dar cele mai multe reacții au fost negative. Implementează un astfel de program și s-ar putea să obții PR pozitiv din acest lucru.

    12. Sunt o mulțime de servicii de gestionare angajaților de la distanță.

Instrumente cum ar fi Basecamp și Asana facilitează gestionarea angajaților de la distanță. Vei fi la curent cu ce fac aceștia la fel ca atunci când ei s-ar afla într-un birou.

   13. Poți obține mai ușor informații despre alte piețe.

Când ai angajați din toată țara sau din toată lumea, poți obține o perspectivă uimitoare asupra piețelor de unde provin aceștia.

   14. Angajații altor companii vor fi invidioși.

S-ar putea chiar să renunțe la propriile joburi și să vină să lucreze pentru tine. Cine știe?

 1. Nu trebuie să fie 100% muncă la domiciliu.

În cazul în care lucratul integral de la domiciliu nu se pretează încă la afacerea ta, încearcă să le dai angajaților posibilitatea de a lucra de acasă măcar o dată pe săptămână sau câteva zile pe lună. Cele mai multe dintre beneficiile enumerate aici se vor aplica în continuare.

 1. Crește loialitatea angajaților.

Aproape oricine care a avut șansa de a lucra de la domiciliu nu ar vrea sa renunțe la acest avantaj. Dacă le oferi un astfel de program angajaților, ei vor fi extrem de loiali companiei.

 1. Angajații își vor lua mai puține concedii medicale.

Răcelile și intoxicațiile alimentare îi împiedică adesea pe angajați să vină la birou, dar nu să și lucreze de acasă. Un alt avantaj al muncii la domiciliu ar fi evitarea riscului de contaminare.

 1. Angajații nu vor mai simți constant nevoia de vacanţă.

Munca la domiciliu poate fi asimilată de către angajați cu o pauză de la birou, chiar dacă ei continuă să lucreze. Ei își pot reîncărca bateriile și petrece mai mult timp cu familiile lor, astfel încât nu vor mai simți atât de mult nevoia de a-și lua concediu de două săptămâni în Bahamas.

 1. Angajații vor lucra mai mult zi de zi.

Timpul pierdut cu transportul ar putea fi folosit de către angajați pentru a lucra efectiv.

 1. Vei putea lucra și tu de acasă.

Cel mai mare avantaj de pe urma unui program de lucru la domiciliu? Te vei putea bucura alături de angajați de toate avantajele enumerate mai sus.

Foto: stocksnap.io

Citeşte şi: STUDIU. Avantajele și dezavantajele lucratului de acasăSfaturi pentru amenajarea unui home officeGenerația noilor manageri – totul pentru oameni