8 lucruri pe care le fac oamenii eficienți

8 lucruri pe care le fac oamenii eficienți

Cum reușesc  oamenii efienți să realizeze tot ce au de făcut și în același timp să aibă timp să se relaxeze? Cei de la inc.com au identificat opt lucruri caracteristice celor care știu să își gestioneze timpul în mod eficient.

1. Renunță la multitasking

Mulți cred ca multitasking-ul funcționează. Totuși, foarte puțini sunt cei care reușesc să se concentreze pe mai multe lucruri deodată .Oamenii eficienți știu că este important să acorzi atenție câtorva lucruri pe care să le realizeze cât mai bine, în așa fel încât să nu consumi, ulterior, energie pentru a corecta greșelile.

2. Deleagă

Productivitatea se pierde atunci când oamenii încearcă să facă mai multe lucruri decât pot realiza. De aceea este esențială delegarea. Împarte sarcinile pe care le ai de îndeplinit cu cei alături de care lucrezi pentru a le realiza totul eficient.

3. Comunică

Lipsa de comunicare este neproductivă. Oamenii eficienți știu cât de importantă este comunicarea. Ei se gândesc ce anume să comunice și cum pentru că orice instrucțiuni date pe fugă pot pune în pericul un proiect la care se lucrează.

4. Creează o rutină

Tot timpul apar lucruri neprevăzute, dar oamenii eficienți știu că este nevoie și de o oarecare rutină în program. Acest lucru duce la formarea unei discipline de lucru. Cu cât ai un mai mare control asupra programului, cu atât poți gestiona mai bine situațiile neprevăzute.

5. Stabilește-ți prioritățile

De multe ori ne pierdem printre lucrurile neimportante. Oamenii eficienți sunt bine organizați.

6. Verifică-ți timpul

Știi cât timp petreci efectiv realizând o activitate versus cât timp pierzi ineficient? Oamenii eficienți știu cum să nu irosească timpul fără să realizeze ceva productiv.

7. Ia-ți un timp de odihnă

Oamenii obosiți nu au cum să fie eficienți. Prin urmare, acordă-ți obligatoriu un timp de odihnă. Oamenii eficienți se asigură că au destul timp și de odihnă pentru a se putea concentra la ceea ce au de făcut.

8. Plănuiește proiecte

Adesea, energia se epuizează atunci când nu știm exact ce avem de făcut. Oamenii eficienți știu că este nevoie de timp pentru a realiza un proiect bun. Planificarea, într-adevăr, durează, dar a ajută la stabilirea unei direcții clare de muncă. Împreună cu o bună comunicare, toți angajații vor putea să realizeze oboectivele în timp record.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •