Cele mai bune practici pentru a economisi timp atunci când conduci o afacere

Cele mai bune practici pentru a economisi timp atunci cand conduci o afacere

Gestionarea unei afaceri necesită o investiție semnificativă în termeni de timp, bani și alte resurse. Cu bun simț, rigoare și instrumente adaptate, este posibil să optimizați timpul dedicat acestei activități pentru a face mai mult cu aceleași mijloace. Iată 5 cele mai bune practici de implementat pentru o mai mare eficiență.

Simplificați colectarea și partajarea datelor

Integrările fișierelor, importul și exportul de informații, introducerea manuală … colectarea datelor în sistemele de gestionare poate dura mult. Pentru a economisi timp în aceste operațiuni fără valoare adăugată, trebuie să automatizați sarcinile cât mai mult posibil și să alegeți un software care comunică împreună. Exemplu: Integrare automată a datelor bancare într-un software contabil.

Citește și: Managementul timpului este o pierdere de timp

O altă cale: utilizarea externalizării pentru volume mari. O soluție foarte profitabilă, care eliberează timp pentru acțiuni de creare a valorii, cum ar fi analiza și luarea deciziilor.

Profitați de instrumente pentru simplificarea managementului

Câștigarea productivității necesită o mai bună organizare și utilizarea unor instrumente eficiente. Și în acest sens, oferta de software devine debordantă pentru a optimiza întâlnirile, simplifica facturarea, gestionează fluxul de numerar, industrializează recuperarea clienților … Aplicațiile și utilitățile comerciale disponibile sunt numeroase și îndeplinesc cele mai multe activități de management. Folosite bine, aceste instrumente permit, în același timp, să reducă semnificativ sarcinile neproductive. De exemplu, American Express facilitează gestionarea rapoartelor de cheltuieli prin asocierea cardurilor angajaților cu contul principal.

Citește și: Obiceiuri sănătoase pentru managementul timpului

Ideea este de a nu-și încărca viața de zi cu zi cu nenumărate programe redundante sau, cu referire la primul punct al acestui articol, comunicând cu dificultate – sau deloc – unul cu celălalt. Întrebarea alegerii dintre o ofertă integrată, incluzând o gamă largă de funcții și un instrument dedicat unei funcții sau unui loc de muncă, este mai mult decât oricând relevantă. Prima opțiune are avantajul de a oferi instrumente care fac schimb de date în mod nativ. În al doilea rând, aplicațiile de afaceri, în general, mai specifice în ceea ce privește caracteristicile.

Bazați-vă pe experți

Înființează un tablou de bord de gestiune, pregătește o prognoză, creează o diagramă a fluxurilor de numerar … Dacă liderul unei afaceri mici sau al unei IMM-uri mici nu stăpânește aceste abilități, este în interesul său să folosească profesioniști (Contabil autorizat, consultanți …), în loc să pierdeți timpul privind prin cărți sau sau alte locuri – cum să faceți acest lucru. A dori să faci totul singur este o capcană. Economia aparent obținută este de fapt foarte costisitoare. Principala misiune a unui lider de afaceri este de a-și dezvolta cifra de afaceri, de a fi în contact cu piața sa și de a nu pierde timpul în fața computerului său pentru a crea tabele Excel.

Cunoașteți și utilizați serviciile care vă stau la dispoziție

Contractele de asigurare, serviciile bancare … integrați multe servicii care facilitează viața antreprenorului. De exemplu: American Express cu serviciul său prioritar de comandă a taxiului. Este păcat să nu profitați de aceste servicii (incluse), care de multe ori pot economisi timp și mai mult … fără costuri suplimentare.

Citește și: Românii preferă să-şi petreacă timpul liber în faţa televizorului şi pe Internet

Prioritizarea sarcinilor

Nu doar despre manageri, prioritizarea sarcinilor lor este fundamentală pentru preluarea controlului asupra volumului lor de muncă.

În concluzie, căutarea eficienței necesită o interogare constantă a practicilor cuiva, inclusiv a gestionării timpului cuiva.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •