Cum aflăm ce ne motivează?

Cum aflăm ce ne motivează?

Trebuie să știm ce anume ne motivează pentru a putea să ne stabilim țeluri înalte în viață. Este părerea lui Jason W. Womack, antreprenor și fondator al companiei de training The Womack Company. El a explicat pentru entrepreneur.com că este foarte ușor să aflăm ce stă la baza a ceea ce ne determină să facem un lucru sau altul.

Totul pornește de la întrebarea „de ce facem anumite lucruri?”. Important este să găsim acel „pentru că” ce explică motivul pentru care ajungem să realizăm ceva.

Jason W. Womack propune chiar și un excercițiu:

Să ne notăm 3-7 pentru că-uri. „Azi mergem la muncă pentru că….; azi vrem să începem un nou proiect pentru că….”. Un astfel de exercițiu ne va ajuta să ne stabilim prioritățile, să ne găsim o direcție clară în viață și să ne recâștigăm entuziasumul.

Propozițiile de tipul „,pentru că”, spune Womack sunt menite să ne dea mai multă libertate în a alege ceva ce ni se potrivește și să și excelăm în acel ceva ce ne motivează. Odată ce am înțeles rezultatele pe care le anticipăm, transformarea lor în realitate va fi mult mai ușoară.

În același timp, spune Womack, exercițiul este bun și pentru a ne concentra pe ceea ce ne face cu adevărat fericiți și optimiști, iar o carieră construită pe aceste principii nu poate fi decât una de succes.

Womack concluzionează și reia ideea că pentru a ne recâștiga motivarea sau pentru a ne stabili noi obiective este bine să începem de la afirmația „facem ceea ce facem pentru a….”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •