Cum ne pot schimba notițele viața

Cum ne pot schimba notițele viața

A ne lua notițe, a scrie despre, de exemplu, experiențele noastre zilnice, despre scopurile noastre, ne poate ajuta să vedem mai clar ce anume ne dorim și poate chiar să ne facă să de schimbăm radical modul în care trăim, sunt de părere specialiștii.

Cei de la LifeHack au identificat, de altfel, cinci moduri în care a ne lua notițe ne poate schimba viața:

1. Te ajută să îţi clarifici gândurile

David Allen, autorul lucrării „Getting Things Done”, recomandă să ne notăm fiecare sarcină, activitate pe care ar trebui să o realizăm, chiar dacă sunt lucruri mărunte. Notându-le, vom avea o viziune mai clară a ceea ce avem de făcut.

2. Te ajută să îţi gestionezi emoțiile

A ne nota lucrurile care ne macină ne ajută, spun specialiștii, să ne ordinăm ideile și, poate, să găsim și o rezolvare a conflictului intern pe care îl trăim.

3. Te ajută să îți analizezi trecutul

Un jurnal în care îți notezi sentimentele, gândurile, te va ajuta să îți analizezi evoluțiile, experiențele, să vezi când ai avut momente mai puțin bune, să îți dai seama cum ai depășit anumite obstacole în viață și ce anume te face fericit.

4. Îți oferă o imagine a progesului

Toți evoluăm în timp, iar notițele pe care le luăm pe parcurs formează o hartă a traseului urmat. Harta este foarte importantă pentru că ea ne poate ajuta să progresăm și mai mult întrucât ea oferă și o imagine a momentelor în care, poate am luat-o pe o cale greșită pe care nu vrem să o mai urmăm și în viitor.

5. Te ajută să gândești în termeni de idealuri

Notează-ți ce îți dorești să realizezi. Vizualizându-ți dorințele, te vei simți, cu siguranță, mai motivat, dar și mai ambițios.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •