Cum să cereți o mărire de salariu și să o obțineți

Cum sa cereti o marire de salariu si sa o obtineti

Când angajatorii vă oferă un loc de muncă, aceștia analizează câțiva factori diferiți înainte de a alege ce salariu să ofere. Ei iau în considerare ceea ce ați făcut la ultima slujbă, se uită la ce câștigă în prezent alte persoane din compania lor pentru muncă similară și se uită la cum alte companii plătesc oamenii cu competența dvs. chiar acum pe piața deschisă. Cu toate acestea, acești doi factori se schimbă în timp: Poate că abilitățile tale sunt mai valoroase acum, poate ratele de piață au crescut, poate angajatorul a plătit oamenilor mai noi bani mai mulți pentru același loc de muncă.  În calitate de recrutor, am văzut că cei mai puțin plătiți dintr-o companie pentru un anumit rol sunt adesea cei care au fost cel mai mult timp acolo)

De aceea, vă recomand să solicitați o majorare dacă sunteți în rolul dvs. actual de cel puțin nouă luni și nu ați solicitat o majorare deja în perioada respectivă, scrie business.com

Doriți să arătați angajatorului valoarea dvs. înainte de a cere mai mulți bani. Modul meu preferat de a face acest lucru este să vă asumați responsabilități suplimentare în cadrul activității curente înainte de a cere o creștere. Majoritatea oamenilor nu fac acest lucru, așa că este o modalitate excelentă de a ieși în evidență. Vă recomand să căutați modalități de asumare a mai multor responsabilități cât mai curând posibil dacă doriți să obțineți o creștere în viitorul apropiat.

Presupunând că faceți deja o treabă bună cu sarcinile dvs. de bază, mergeți la șeful dvs. și spuneți-i că doriți să învățați și să creșteți, și apoi întrebați dacă aveți posibilitatea să vi se acorde mai multe responsabilități.

Cel mai bun mod de a solicita o majorare este folosind fapte și argumente logice. În primul rând, am vorbit deja despre asumarea mai multor responsabilități pentru a vă crește valoarea pentru angajator. Acesta este un unghi pe care îl puteți aborda. De asemenea, puteți sublinia cât de mult mai productiv / competent sunteți de când v-ați alăturat companiei și ați convenit asupra salariului dvs. inițial.

Subliniați cum ajutați compania să economisească bani, timp, să creșteți, să deveniți mai eficienți etc. Reamintindu-le despre cât mai mult produci acum în comparație cu momentul în care te-au angajat (și ți-ai atribuit salariul) este una dintre tacticile preferate, deoarece este un argument ușor pe care îl poate folosi oricine. În sfârșit, puteți cerceta și ce merită setul dvs. de abilități pe piața deschisă. Cât  plătesc alte companii oameni ca tine?

După ce ați hotărât ce unghiuri / argumente trebuie să adoptați și cât să solicitați, este timpul să cereți șefului dvs. o majorare.

Începeți prin programarea unei întâlniri. Nu faceți acest lucru la sfârșitul altei conversații sau la check-inul săptămânal. Acest lucru este important și merită propriul timp. Trimiteți un e-mail șefului și spuneți: „Aveți 20 de minute la dispoziție pentru a vorbi în această după-amiază? Speram să discut ceva cu dvs. ”

Când intri la întâlnire, pornește spunând: „Mulțumesc că te-ai întâlnit cu mine”. Nu vă cereți scuze și nu spuneți „Scuze de deranj”.

Amintiți-vă: nu vă ocupați timpul și nu îi deranjați. Literalmente face parte din sarcina șefului să discute asta cu dvs.

Prezentați faptele și motivele și apoi spuneți-le că sperați să primiți o majorare, inclusiv suma pe care sperați să o primiți. Folosiți un limbaj clar și direct: „Am vrut să întreb dacă salariul meu de bază poate fi majorat la 59.000 de dolari.” Sau: „Pe baza celor discutate aici, am vrut să întreb dacă salariul meu poate fi mărit cu 3.000 de dolari.”

Nu cereți o gamă. Dacă spui: „Am sperat că salariul meu poate fi ridicat de la 3.000 la 5.000 $”, șeful dvs. se va gândi imediat la numărul inferior al acelui interval. Nu are rost să faceți acest lucru. În schimb, intenționați să cereți un număr precis și să luați negocierea de acolo.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în acest moment este să așteptați să răspundă. S-ar putea să fie de acord imediat. Vă pot pune întrebări suplimentare. S-ar putea să încerce să facă compromisuri și să vă întâlnească la mijloc.