iPhone 5C – Strategia Apple de a lansa un smartphone ieftin, un eșec?

iPhone 5C - Strategia Apple de a lansa un smartphone ieftin, un eșec?

Apple a anunțat, marți, lansarea simultană a două modele noi de iPhone. Unul este iPhone 5S și face parte din noua generație, iar cel de-al doilea reprezintă o premieră pentru companie, un model „low-cost”, iPhone 5C.

iPhone 5C va costa 99 de dolari, în varianta cu memorie de 16 GB, cu un contract de doi ani și 549 de dolari în rețeaua T-mobile sau cu opțiunea SIM-free. Variantă cu o memorie de 32 de GB, va costa între 199 de dolari și 649 de dolari (fără contract).

De ce Apple a apelat la strategia de lansare a unui model de telefon mai ieftin?

Potrivit Mashable, Apple deja vindea produse din serii mai vechi la prețuri mai mici. Strategia funcționează, însă compania a început să simtă tot mai multe presiuni din piețele mai sărace. Noua strategie Apple va fi lansarea anuală a unui nou model de iPhone care să se încadreze în categoria „low-cost” pentru a continua „atacul” în zona de smartphone-uri ieftine.

Modelul „low-cost”, un eșec sau un succes?

Noua strategie este considerată de o parte dintre specialiști ca fiind una benefică nu doar pentru Apple, ci și pentru creatorii de aplicații de telefon. Odată cu lansarea unor modele mai accesibile se lărgește și aria ce potențiali consumatori.

O altă tabără a specialiștilor, însă, sunt de părere că modelul mai ieftin de iPhone nu este atât de accesibil și că nu reprezintă decât o altă variantă a telefonului iPhone 5, doar că are carcase colorate.

Citeşte şi Succesul este 99% eșec…

De altfel, agenția Reuters a anunțat că analiștii financiari pe Wall-Street au criticat deja strategia Apple. Ei sunt de părere că deși  iPhone 5C  avea printre obiective creșterea vânzărilor pe piața din China, piață dominată de Samsung Electronics și Huawe, prețul telefonului este în continuare peste media veniturilor în mediul urban în țara asiatică.

Prin urmare, aceeași analiști se așteaptă la mai multă inovație din partea Apple pentru a putea atrage cu adevărat noi piețe.

iPhone 5C  ajunge pe piețele din Statele Unite al Americii, China, Marea Britanie, Australia, Canada, Franța, Germania, Japonia și Singapore din 20 septembrie și abia din luna decembrie în alte 100 de țări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •