„Transformarea digitală” este un termen-cadru pentru toate modurile în care proprietarii de afaceri pot utiliza internetul – sau orice tehnologie digitală – pentru a-și modifica sau îmbunătăți afacerea.
Între 30% și 40% din întreprinderile mici încă nu au propriul site web, în ciuda faptului că aproximativ 80% dintre consumatori susțin că vizitează magazine fizice abia după ce le-au cercetat online.
Consecințele adaptării la peisajul comerțului digital nu au fost niciodată mai clare decât după focarul de coronavirus din acest an. Datorită faptului că traficul de produse în locațiile de vânzare cu amănuntul a fost redus cu aproape 98%, prezența online într-o economie post-pandemică nu este doar ceva de care poate beneficia o companie – este o de salvare reală, scrie business.com.
Aceștia sunt cei mai importanți pași de luat în considerare atunci când adoptați transformarea digitală.
Prioritizarea simplității
Conturile de social media pentru afacerea dvs. – pe Facebook, Instagram sau în altă parte – sunt utile și importante, dar nu vă oferă instrumentele de care aveți nevoie pentru a efectua activități online. Pentru asta, aveți nevoie de un site web independent, cu funcții de comerț electronic.
Acum, s-ar putea doar să fi visat la așa ceva ani de zile. S-ar putea să aveți o viziune clară despre exact cum ar trebui să arate și să funcționeze pentru a genera cea mai bună experiență posibilă pentru clienții dvs. Cu toate acestea, nu este momentul pentru a construi acel site web. Ceea ce aveți nevoie este funcționalitatea.
Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă
Pentru asta, cea mai bună afacere este o platformă de genul Shopify, un serviciu care vă oferă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a construi un site web pentru afacerea dvs. într-un timp scurt. O altă opțiune bună este sistemul Fulfillment by Amazon sau FBA, în care Amazon vă oferă opțiuni de stocare, ambalare și livrare pentru produsele dvs.
Desigur, dacă aveți pe cineva în echipă care a construit site-uri web înainte, chiar mai bine. Dați-le un buget și limitați-vă luarea deciziilor executive atunci când vine vorba de proiectare.
Rețineți că toate cele de mai sus pot fi utilizate în mod complementar. Pagini de social media, un magazin online și un site web al companiei vă pot oferi un avantaj.
Nu uitați detaliile
Pentru început, veți avea nevoie de poze cu orice produse vindeți. Dacă un fotograf nu este în buget, nu vă speriați. Puteți înlocui fotografiile mai târziu dacă abilitățile sau camera dvs. foto nu sunt la înălțime. De asemenea, veți dori să aveți mare grijă cu orice site web sau copie de vânzări, indiferent dacă este pe o pagină „Despre noi” sau într-o descriere a produsului. Amintiți-vă, cumpărătorii online sunt limitați la ceea ce pot vedea, astfel încât șansa dvs. cea mai bună de a atinge emoțiile lor este crearea unui copy de vânzări cu care ei rezonează. Clienții noi nu vor înțelege beneficiile produsului sau serviciului dvs. decât dacă îl explicați direct și asta trebuie făcut într-o descriere clară și convingătoare.
2. Nu reinventați roata
Permiteți profesioniștilor să se ocupe de lucruri.
Nu orice afacere se ocupă de bunuri care trebuie expediate în întreaga lume sau chiar într-o locație din apropiere. Totuși, pentru cei care fac, dezvoltarea unei metode de ambalare și livrarea în mod fiabil și la timp a acestor articole poate fi o mare problemă atunci când este responsabilitatea unei echipe mici, fără experiență în logistică.
Citește și: Generația Z consideră că beneficiile sunt mai importante decât salariul
Din fericire, există o mulțime de modalități de a externaliza aceste lucruri. O modalitate este să parcurgeți ruta FBA, descrisă mai sus. Un alt lucru este să planificați operațiuni recurente dintr-o locație fixă cu o rețea de livrare stabilită, precum curierieratul. Soluția poate părea simplă, dar asta este cu atât mai important atunci când aveți de-a face cu o problemă care este atât critică cât și complicată.
Există o mulțime de companii orientate spre servicii care se confruntă cu o luptă la fel de ascendentă când vine vorba de transformarea digitală. La fel ca în cazul stocării, transportului și a altor servicii de logistică, există totuși o mulțime de opțiuni prefabricate pentru trecerea la noul normal al afacerilor online.
Gândiți out of the box
Nu sunt doar capabilitățile de angajare cu normă întreagă care s-au îmbunătățit – sunt capacitățile de resurse umane din toată lumea. De exemplu, s-ar putea să credeți că transformarea digitală a afacerii dvs. și scalarea acesteia pentru creștere nu sunt realizabile, deoarece nu vă puteți permite suficient de mulți oameni sau oamenii potriviți. Dar, datorită economiei, nu trebuie să angajați, să antrenați, să asigurați sau să creați contracte pentru angajați, așa cum au avut nevoie în mod tradițional întreprinderile. În schimb, găsiți pe cineva cu abilitățile de care aveți nevoie pentru a crea sau implementa o soluție anume și a coopera cu acestea, după cum este necesar.
Sursa foto: Unsplash