Vezi care a fost valoarea tranzacțiilor din România în anul 2013

valoare tranzactii Romania

Valoarea estimată a tranzacțiilor de pe piața din România a ajuns la 1,09 miliarde de dolari americani în 2013, cu 39% mai mult decât în anul 2012, potrivit studiului EY – M&A Barometer România 2013.

EY precizează că, din 147 de tranzacții, doar valorile a 57 de tranzacții au fost făcute publice.

Citește și Piața de real estate din Europa se redresează după criză

56% dintre tranzacțiile din anul 2013 au fost tranzacții interne. În ceea ce privește investitorii externi, cei din Polonia au fost cei mai importanți, cu patru tranzacții.

Pe locurile următoare s-au plasat investitorii din Marea Britanie, Turcia, SUA, cu trei tranzacții fiecare, și Rusia, cu două tranzacții.

Citește și Al treilea an de scădere fără precedent pe piaţa de fuziuni şi achiziţii

Din numărul total de 147 de tranzacţii finalizate, 63% au fost încheiate de către investitori strategici, în timp ce restul au fost încheiate de investitori financiari.

Industria prelucrătoare a fost cel mai atractiv sector (după numărul de tranzacţii), cu 19 tranzacţii în 2013. Aceasta a fost urmată de sectorul de energie şi minerit (cu 17 tranzacţii) şi sectorul de media şi telecomunicaţii (cu 15 tranzacţii).

Citește și Tehnici de supraviețuire în lumea afaceriștilor chinezi

În ceea ce priveşte valoarea, cele mai mari tranzacţii au vizat sectorul de servicii bancare şi financiare, urmat de cel imobiliar, cel de retail şi de comerţ en gros.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •