Găsirea investitorilor potriviți pentru o afacere

Gasirea investitorilor potriviti pentru o afacere

Avantajele investitorilor de afaceri

Cel mai mare beneficiu al găsirii unui investitor în afaceri poate fi evident: vă oferă bani pentru a vă conduce afacerea.

Întreprinderile au nevoie de capital pentru a crește, iar lucrul cu investitorii de afaceri înseamnă că nu trebuie să creșteți la modul vechi – construindu-vă afacerea încet, cărămidă cu cărămidă. În schimb, primiți o „injecție” de numerar și afacerea dvs. se poate extinde rapid.

Citește și: Provocările din departamentul de HR în contextul pandemiei și viitorul forței de muncă

Acest lucru este cel mai notabil cu unele startup-uri din Silicon Valley. Multe companii de tehnologie au avut nevoie rapid de sume masive de numerar pentru a-și scala ofertele și pentru a satisface cererea imediată, scrie business.com.

Cu toate acestea, găsirea finanțării nu este la fel de simplă. Căutarea investiției înseamnă tranzacționarea a ceva pentru accesul la finanțare. Cu capitaliștii de risc și anumiți investitori îngeri, acest lucru poate însemna capitaluri proprii în compania dvs., ceea ce, în unele cazuri, ar putea însemna că au putere de decizie în problemele majore ale companiei. Cu băncile, împrumutați bani, deci plătiți o primă sau o rată a dobânzii pentru suma de bani pe care banca o împrumută. Aceasta are, de asemenea, obligații atașate, deoarece multe bănci vor să știe cum intenționați să utilizați împrumutul înainte de a-l emite. Cu platformele de crowdfunding online, este posibil să tranzacționați în interiorul accesului sau chiar capitalul propriu pentru finanțare.

Lucrul cu investitorii este o modalitate excelentă de a vă duce afacerea la nivelul următor, dar este un compromis, indiferent cine furnizează banii. Când căutați finanțare, trebuie să vă cântăriți opțiunile și să luați în considerare la ce trebuie să renunțați pentru a obține finanțarea de care aveți nevoie. Aceasta nu trebuie să fie o abordare cutthroat; este mai mult o distincție importantă de înțeles pentru a aborda finanțarea cu o mentalitate de succes.

Cum să găsiți un investitor de afaceri

Găsirea investitorilor poate fi una dintre cele mai mari provocări ale lansării sau conducerii unei afaceri. În general, cel mai bine este să începeți cu pași mici și să mergeți mai departe către opțiuni mai mari – în ceea ce privește de la cine căutați fonduri, precum și de unde căutați finanțare.

Citește și: Cum s-a prăbușit imperiul lui Jamie Oliver și de ce a dat greș în antreprenoriat

Ca o mică afacere sau startup, priviți mai întâi la comunitatea dvs. locală. Orașele și comunitățile mici dezvoltă în mod constant inițiative de afaceri pentru a determina afacerile să crească la nivel local. Dacă cel mai apropiat oraș nu sprijină industria în care vă deplasați, lărgiți căutarea câte puțin până când veți găsi un investitor. În funcție de tipul de afacere, este posibil să trebuiască să mergeți direct acolo unde sunt banii.

După ce aveți un concept de afaceri, un produs sau un serviciu și un plan, sunteți gata să începeți să căutați finanțare. Iată cinci idei pentru a vă ajuta să căutați un investitor de afaceri:

Lucrați cu prietenii și familia. Începeți prin a încerca să găsiți finanțare de la prieteni și familie. Aceasta poate fi cea mai bună opțiune pentru a vă pune în funcțiune afacerea fără a vă credita un investitor extern.

Căutați investitori privați în comunitate. Deseori, cel mai bun loc pentru a căuta ajutor pentru dezvoltarea afacerii dvs. este propria comunitate. Căutați lideri de afaceri și investitori locali. Colaborați cu orice organizații pro-business și conectați-vă la rețea și dezvoltați relații de afaceri cu cei mai influenți oameni din comunitatea dvs.

Lucrați cu o bancă locală. În funcție de cât de repede doriți să vă scalați operațiunile, solicitarea unui împrumut la banca locală poate fi o modalitate excelentă de a construi relații cu comunitatea și de a găsi opțiuni bune de finanțare.

Citește și: BestJobs: Scădere de 23% în trimestrul trei pentru joburile de management

Căutați investitori îngeri. Dacă ați epuizat opțiunile anterioare pentru a găsi finanțare, căutați în afara comunității dvs. investitori îngeri și alți investitori privați din industria dvs. Găsiți zone din întreaga țară în care industria dvs. prosperă și contactați liderii de afaceri din aceste zone.

Lucrați cu capitalisti de risc. Aceasta este de obicei etapa finală a creșterii finanțării unei noi companii, dar nu este o necesitate pentru toate companiile. Dacă aveți o afacere mică stabilă și de succes în comunitatea dvs., probabil că nu este nevoie să solicitați finanțare cu un capitalist de risc. Cu toate acestea, dacă aveți o idee de afaceri de succes care ar beneficia de o scalare extrem de rapidă și de cantități mari de capital, atunci lucrul cu capitaliști de risc este o opțiune bună de luat în calcul.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •