Cum să fii un lider plăcut și carismatic

Unii oameni se fac instantaneu plăcuți, orice ar face sau ar spune. Această carismă oferă beneficii evidente pentru un antreprenor sau un om de afaceri. Cum pot unii oameni să îi convingă pe ceilalți să îi accepte atât de ușor? Și cum antreprenorii și oamenii de afaceri își pot dezvolta carisma pentru a câștiga mai mulți oameni cu mai puțin efort?

Carisma este de obicei considerată o trăsătură inerentă sau o caracteristică, dar adevărul este că aceasta este o abilitate, sau mai degrabă un set de aptitudini care pot fi învățate, îmbunătățite și implementate în trăsături interpersonale. Vei deveni mai carismatic și vei îmbunătăți modul în care ceilalți îți răspund prin acordarea atenției către o combinație de limbaj corporal, abilități interpersonale și inteligență emoțională.

Arătă un interes real pentru ceilalți

Cuvantul cheie aici este „autentic”. Daca poti dezvolta un interes autentic față de alți oameni și demonstrezi acest interes prin a pune întrebari și a fi curios în legatura cu răspunsurile, carisma ta crește. Oamenilor le plac oamenii care îi plac la rândul lor.

O parte a cultivării acestei abilități este actul de ascultare radicală. În timp ce cealaltă persoană vorbește, ascultă cu adevărat ceea ce spune ea. Nu încerca să formulezi răspunsul tău în timp ce altcineva vorbește. Nu este ușor și nu este ceea ce suntem învățați să facem.

Fii incluziv pentru a-ți construi carisma

Utilizează povești și anecdote care construiesc un sentiment de echipă, cum ar fi o armată pe marș sau o echipă sportivă care ocupă terenul, pentru a ajuta la construirea coeziunii în grupul tău. Acest lucru se traduce apoi în tine fiind văzut ca un lider fără teamă. Exemplul clasic al acestui lucru este celebrul „Sf. Discursul lui Crispin „în piesa lui Shakespeare.

Cu toate acestea, fii incluziv. Nu vorbi despre „bărbați” sau „frați” atunci când ai în cameră și femei. Dacă vrei să fii un lider mai carismatic, atunci trebuie să construiești o echipă eficientă, iar echipele eficiente trebuie să îmbrățișeze toți membrii lor, scrie entrepreneur.com

Menține contactul vizual, dar nu prea mult

Întâlnirea în ochii cuiva întărește relația, dar prea mult face rău. Privind adânc în ochii cuiva fără să clipești, îl poți face pe cel în ochii căruia te uiți să se simtă înspăimântat.

În schimb, încearcă  să menții contactul vizual timp de câteva secunde într-o conversație unu-la-unu înainte de a rupe contactul și de a muta privirea în altă parte (de exemplu, la carnetul tău sau pe geam).

Urmărește-ți limbajul corpului

Multă carismă personală se reduce la limbajul corpului. Vechea regulă privind oglindirea posturii unei persoane cu care încerci să stabilești raporturi se aplică cu siguranță. Și în cele mai multe situații publice, vei dori să eviți căutarea, ca și cum ai încerca să te ascunzi prin încrucișarea brațelor, retragerea într-un colț sau alte astfel de comportamente.

Este important să elimini obiceiul de a fugi. Comportamentele comunică doar un singur lucru: „Nu vreau să fiu aici”. Folosește mișcări deliberate. Rezistă nevoii de a îți atinge fața, de a te scărpina sau de a înghiți prea des.

Lucrează la vocea ta

Ticurile și problemele vocale pot afecta semnificativ modul în care este perceput un vorbitor. O persoană cu o voce caldă, o enunțare clară și o modalitate ușoară de a vorbi poate provoca sentimente de sporire a încrederii și fidelității. În timp ce o persoană cu un ton ciupit sau nazal face ca ascultătorii să-și îndrepte atenția în altă parte.

Cea mai bună modalitate de a îți aborda propriile probleme vocale este să le identifici mai întâi. Întreabă-ți un bun prieten pentru un feedback cinstit, sau înregistrează-te vorbind câteva minute și apoi ascultați.

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •