8,5 miliarde lei este profitul brut realizat de către 2.800 de companii antreprenoriale româneşti, în 2014

campioni in business

Antreprenori locali, oameni de afaceri, investitori, consultanți de business și analiști se reunesc miercuri, 11 noiembrie, la Biavati Events, din București, la Gala „Campioni în Business”, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai dinamici antreprenori din Muntenia și va fi acordat titlul „Antreprenorul Anului” companiei care a reușit să aducă plusvaloare şi să inspire întregul mediu de business din România.

„De-a lungul timpului, am descoperit peste 100 de campioni în business, adevărate modele pentru societate. Dorim să creăm o comunitate puternică a campionilor și îi încurajăm să se cunoască, să interacționeze și să facă afaceri unii cu alții”, a declarat Șerban Roman, Country Director Enterprise Investors.

„Campionii angajează mii de specialiști, generează ecosisteme de furnizori locali, contribuie la bugetele locale şi impun o adevarată transformare socială prin standardele lor de lucru. Prosperitatea României se sprijină masiv pe Campionii săi in Business”, crede și Anca Petcu, Director Reţea Corporate BCR.

„Antreprenorii români sunt în acest moment într-un punct foarte important al evoluţiei lor, când este nevoie de profesionalizarea businessului şi de adoptarea unor planuri de succesiune pentru a fi pregătiţi pentru trecerea la noua generaţie de proprietari. De succesul acestor procese depinde de multe ori supravieţuirea întregii organizaţii. Prin proiectul Campioni în Business, noi vrem să contribuim nu doar la recunoaşterea meritelor indiscutabile ale antreprenorilor români din punct de vedere economic şi social, ci şi să ajutăm la formarea unei comunităţi de antreprenori care să asigure un dialog constant în cadrul mediului antreprenorial, reprezentarea intereselor acestuia în faţa autorităţilor şi împărtăşirea celor mai bune practici, inclusiv din punctul de vedere al profesionalizării afacerilor şi al planurilor de succesiune”, potrivit lui Mihai Anița, Partener Pwc România.

„Proiectul nostru aduce și în acest an în lumina reflectoarelor companiile cu performanțe deosebite, adevărate motoare ale economiei, și oamenii care le conduc. Suntem fericiți să cunoaștem o nouă serie de creatori de valoare și suntem inspirați de poveștile lor de succes”, punctează Irina Anghel-Enescu, fondatorul și președintele Asociației Triple Helix.

Cu ocazia ediției din acest an, partenerii „Campioni în Business” au realizat o analiză potrivit căreia cele mai mari 2.800 de companii deținute de antreprenorii din România au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri agregată de circa 237 de miliarde lei, cu 9,3% mai mare decât cea realizată în 2013. Dintre acestea, 56% (1.570 de companii) își desfășoară activitatea în Muntenia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •