BCR numește un nou membru al board-ului, responsabil pentru managementul riscului

BCR numeste un nou membru al board-ului

Bernhard Spalt va prelua responsabilitățile de Chief Risk Officer în cadrul Băncii Comerciale Române, începând cu 1 ianuarie 2017. Jon Locke, anterior membru al board-ului responsabil pentru managementul riscului, a decis să ocupe o poziție executivă în cadrul unei companii din afara Erste Group.

“Numirea lui Bernhard Spalt în cadrul BCR relevă angajamentul puternic al Erste Group față de România și față de BCR. Bernhard ni se alătură dintr-o poziție esențială pentru succesul uneia dintre subsidiarele-cheie ale Erste Group. Aceasta ne face să privim cu încredere către transferul celor mai bune practici, valoarea comercială adăugată și leadership-ul de referință pe care venirea sa în BCR le va aduce“, a spus Sergiu Manea, CEO al BCR.

Bernhard Spalt s-a alăturat Erste Group în 1991 și a deținut diverse poziții de management în managementul operativ și strategic al riscului. Din 1999 până în 2002, a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante în Cehia. După întoarcerea în Austria, a construit Direcția de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 până în ianuarie 2012, a fost Chief Risk Officer al Erste Group. Din 2012 în 2015, a fost responsabil pentru managementul riscului, ca membru al Boardului în Ungaria, înainte de a se alătura subsidiarei slovace, Slovenská sporitel’na în 2015.

Numirea sa este supusă aprobărilor autorităților de supraveghere relevante.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BCR deține o reţea de 21 de centre de afaceri și 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 509 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – aproape 2.000 de bancomate – şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienți în cadrul a 2.800 de filiale din șapte țări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul primului trimestru din 2015, Erste Group deținea active totale în valoare de 202,6 miliarde euro și înregistra un raport cost / venituri de 56,1%.