Compania UiPath a ajuns la o valoare de piață de 7 miliarde de dolari

Startupul românesc UiPath a ajuns la o valoare de piaţă de 7 miliarde de dolari, după o ultimă rundă de finanţare în valoare de 568 de milioane.

Compania de robotică fondată în 2005, în Capitală, a cunoscut cea mai fulminantă creştere între firmele de software şi inteligenţă artificială din lume. De la 110 milioane de dolari, a ajuns la această sumă cu nouă zerouri. Mai mult, în ultimii doi ani, UiPath şi-a crescut venitul anual de la 8 milioane de dolari, la peste 200.

Succesul companiei se datorează în principal retehnologizării şi automatizării rapide a afacerilor din întreaga lume. Astfel, firma a ajuns la 2500 de angajaţi şi birouri în 20 de ţări din toată lumea.

Astfel, la o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath este una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare creştere şi una din cele mai valoroase companii de AI software din lume. „Acest eveniment reprezintă o etapă importantă în istoria companiei noastre, făcând ca UiPath să fie cea mai mare companie de enterprise software din lume ca valoare şi cimentează Robotizarea automată a proceselor (RPA) ca tehnologie lider în transformarea companiilor în această epocă a automatizării”, anunţă compania.

Daniel Dines, co-fondator şi CEO al UiPath, a declarat: „Suntem în punctul de vârf. Liderii de afaceri de pretutindeni îşi măresc forţa de lucru cu ajutorul roboţilor software, accelerând rapid transformarea digitală a întregii lor afaceri şi lăsând angajaţii să-şi petreacă timpul cu o muncă mai de impact. UiPath conduce această revoluţie a forţei de muncă, animaţi de angajamentul nostru fundamental de a democratiza RPA şi de a ne întări viziunea că un robot ajută fiecare persoană. Sunt uimit de sprijinul uimitor pe care clienţii, partenerii şi investitorii noştri ni-l dau în fiecare zi, inspirându-ne să depunem eforturi mai mari pentru a dezvolta RPA ca platformă care nu doar deblochează adevăratul potenţial al inteligenţei artificiale, dar şi al altor tehnologii emergente. Suntem de-abia la început”.

UiPat este evaluată la 7 miliarde de dolari după ce, recent, a obţinut o finanţare de 568 milioane de dolari. Printre investitori se numără şi Madrona Ventures.

Madrona este un accelerator de afaceri cu peste 25 de ani de experienţă în piaţă, care, pe lângă UiPath, a accelart firme precum Accolade, Jama, Snowflake sau Tigera. Fondul de investiţii cu un buget de 100 de milioane de dolari se adresează startup-urilor din tehnlogie (în special din zona AI şi ML) care au nevoie de serii B şi C de finanţare, pentru a le ajută să îşi dezvolte şi să-şi vândă produsele.