Noi disponibilizări la Microsoft: patru executivi de top, concediați

Patru executivii de top vor părăsi Microsoft, în timp ce alți trei angajați vor primi funcţii mai importante. Satya Nadella, cel care a preluat cârma companiei în februarie 2014, susține că, prin această mișcare, vrea să eficientizeze colaborarea dintre diviziile Microsoft.

Satya Nadella a trimis, pe 17 iunie, un e-mail angajaților săi. În corpul mesajului digital se găseau numele a patru executivi de top care vor părăsi compania, scrie Businesstoday. În e-mail-ul trimis angajaților, Nadella a subliniat că reorganizarea grupurilor va ajuta compania să ofere produse și servicii mai rapid și mai eficient.

Citește și: Violeta Luca, numită Head of Business Strategy în cadrul Microsoft

Executivii care vor părăsi compania

Primul nume din listă este Stephen Elop, fost director executiv la Nokia și care în prezent conduce grupul de device-uri al Microsoft. Eric Rudder este al doilea nume, el conducând diviziile de tehnologie avansată și inițiative educaționale. Al treilea nume este Kirill Tatarinov, șef peste soluțiile de business și, în final, directorul de strategie al Microsoft, Mark Penn.

Citește și: Microsoft va oferi Windows gratuit pentru telefoane și tablete

Prin acest anunț,  Nadella își continuă planul stabilit în vara lui 2014, și anume de a reduce personalul cu 18.000 de angajați. Cei mai mulţi angajaţi din rândul celor 18.000 lucrau în divizia de telefoane a Microsoft, achiziţionată de la Nokia la începutul anului trecut.

Angajații care vor fi numiți în funcțiile celor concediați 

Astfel, Terry Myerson, cel care conducea echipa Windows va primi responsabilitate mai mare. Acesta este pus în fruntea diviziei Windows and Devices Group, în locul lui Stephen Elop, cel care a adus divizia Lumia (fostă Nokia) în braţele companiei.

Scott Guthrie primeşte de asemenea noi responsabilităţi. Acesta conducea divizia de servicii cloud din cadrul Microsoft, iar acum primeşte şi cârma echipei Microsoft Dynamics, în locul actualul lider, Kirill Tatarinov.

Citește și: Bill Gates recunoaște – Microsoft ar fi vrut să cumpere WhatsApp

Nu în cele din urmă, Qi Lu primeşte în plus conducerea echipei care dezvoltă aplicaţii pentru educaţie, lucru care rezultă în eliminarea lui Eric Rudder din companie.

(Foto: commons.wikimedia.org)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •