Este oficial: Satya Nadella, noul CEO al Microsoft

Satya Nadella, care lucrează de 22 de ani la Microsoft, este noul director general al companiei. Anunțul a fost făcut marți de către oficiali ai Microsoft. Prin numirea lui Nadella, compania crede că va putea ține mult mai bine pasul cu schimbările din tehnologie.

Satya Nadella sef MicrosoftPotrivit publicației The New York Times, înlocuirea lui Steven A. Ballmer de la conducerea Microsoft a fost una așteptată. Mai mult, presa străină aminteşte că Ballmer, care s-a aflat la conducerea Microsoft timp de 13 ani, avea un stil mai temperamental și mai vulcanic.

Citește și Ce provocări va avea viitorul CEO al Microsoft

Satya Nadella, în vârstă de 47 de ani, este al treilea șef al Microsoft din ultimii 40 de ani. Nadella, originar din India, a terminat facultate de electronică și comunicații din Manipal. Din anul 1992 lucrează la Microsoft și, înainte să ajungă director general, a fost vicepreședinte executiv al Microsoft’s Cloud and Enterprise Group.

Microsoft a mai anunțat și că Bill Gates, unul dintre fondatorii companiei, părăsește funcția de președinte al consiliului de administrație. Chiar dacă nu va mai fi președinte, Gates va face parte în continuare din board-ul de conducere al Microsoft și se va ocupa de consiliere în materie de tehnologie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •