Ce a învățat Satya Nadella de la predecesorii lui

Satya Nadella, noul CEO al companiei Microsoft, a mărturisit într-un interviu acordat publicației The New York Times ce sfaturi a primit de la predecesorii lui, Steve Ballmer și Bill Gates.

Sursă foto: firstpost.com

Sursă foto: firstpost.com

Cel mai important sfat pe care l-a primit de la fostul director general al Microsoft – Steve Ballmer – a fost să rămână cu picioarele pe pământ și să fie „dureros de sincer” cu el însuși.

Citește și Este oficial: Satya Nadella, noul CEO al Microsoft

Nadella l-a întrebat pe Ballmer, în urmă cu 2-3 ani, cum trebuie să se raporteze la oamenii care au deținut aceeași funcție înaintea lui.

Iată și răspunsul lui Steve Ballmer pentru Satya Nadela: „Pe cine interesează? Contextul este atât de diferit. Singurul lucru care contează pentru mine este ce faci tu acum. Vreau să te concentrezi pe acest aspect, nu să stai să faci comparații de genul ăsta”.

În ceea ce-l privește pe Bill Gates, Satya Nadella spune că este cel mai riguros om pe care-l cunoaște și că este mereu bine pregătit. Nadella a povestit că atât Ballmer, cât și Gates sunt genul de oameni care testează convingerile unei persoane prin discuții în care pun presiune. Pe de altă parte, după câteva minute, sunt primii care recunosc dacă nu au dreptate.

Citește și Ce provocări va avea viitorul CEO al Microsoft

Totodată, Satya Nadella a mai povestit că cea mai importantă lecție de leadership a primit-o de la antrenorul său de cricket, de la școală: trebuie să știi când să intervii și când să construiești încrederea unei echipe.

„Cred că asta este cea mai importantă calitate pe care trebuie s-o aibă un lider: să-i sprijine pe oamenii pe care îi conduce în așa fel încât să le consolideze încrederea pe care o au în ei înșiși”, a adăugat Nadella.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •